Çat kapı gelen misafire şipşak börek! Saatlerce uğraşılmış gibi görünecek

Çat kapı gelen misafire şipşak börek! Saatlerce uğraşılmış gibi görünecek

Aniden gelen misafirler karşısında hazırlıksız yakalandığınızda panik yapmanıza gerek yok. Bu şipşak börek tarifiyle, dakikalar içinde saatlerce uğraşılmış gibi bir lezzet sunabilirsiniz...

Geleneksel Türk mutfağında börek, misafirlere sunulan en sevilen ikramlardan biridir. Ancak börek yapmak, genellikle zahmetli ve zaman alan bir işlem olarak bilinir. Peki ya çat kapı gelen misafirler için kısa sürede nefis bir börek hazırlamak mümkün olsa? İşte, hem pratik hem de lezzetli şipşak börek tarifi...

Buzluk Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

ŞİPŞAK BÖREK YAPIMI

Böreğinizi hızlıca hazırlamanın en kolay yolu, hazır yufka kullanmaktır. Bu yöntem, böreğin yapım süresini ciddi şekilde kısaltırken lezzetinden ödün vermeyecektir. İşte böreğin malzemeleri ve adım adım yapılışı:

MALZEMELER:

  • 3 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Peynir (isteğe bağlı beyaz peynir veya lor)
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

  1. Süt, sıvı yağ ve bir yumurtayı bir kasede çırpın. Bu karışım, yufkalarınızın hem yumuşak hem de çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

  2. İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. Ardından ikinci yufkayı da serin ve aynı şekilde soslayın.

  3. Üçüncü yufkayı da yerleştirdikten sonra peynirli harcı serpiştirin. Maydanoz ekleyerek lezzeti arttırabilirsiniz.

  4. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve dilimleyin. Böreklerinizi tepsiye dizdikten sonra üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

  5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Börekler altın sarısı rengini aldığında hazır demektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN