Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalacağını ve bazı bölgelerin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk karının görüleceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde yurt genelinde hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak 6 ila 12 derece düşecek. Bu düşüşle birlikte, özellikle yüksek kesimlerde mevsimin ilk kar yağışı bekleniyor. Hava koşullarındaki bu ani değişiklik, vatandaşları hazırlıklı olmaya davet ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre, perşembeden itibaren hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerden başlamak üzere 6 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI GELİYOR

Soğuk hava, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürecek. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağış geçişleri görülecek.

Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Karadeniz'in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülecek.

Zirai don riskine karşı meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN