Dağa taşa eksen bile fışkırıyor! Susuz yetişiyor, kasa kasa ürün veriyor! Masrafsız meyvede hasat zamanı

Dağa taşa eksen bile fışkırıyor! Susuz yetişiyor, kasa kasa ürün veriyor! Masrafsız meyvede hasat zamanı

Bu ürün öyle bir ürün ki dağa taşa eksen bile fışkırıyor. Susuz yetişen üründe hava şartlarından dolayı hasat devam ederken, çiftçi kasa kasa ürün alıyor. İşte, Türkiye’nin tarım merkezinde çiftçinin yüzünü güldüren hasadın detayları…

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Hatay’da, yalnızca dikim sırasında su verilen domateslerin hasadı sürüyor. Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biri olan Hatay’da yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte açık alandaki çeşitli meyve ve sebzelerin hasadı tamamlanırken, domates hasadı devam ediyor.

SUSUZ HASATTA VERİM YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Yayladağı ilçesinin Kışlak Mahallesi’nde gerçekleştirilen domates hasadı, sadece dikim esnasında su verilmesi ve geceleri oluşan çiğle beslenmesi sayesinde bir ay daha devam edecek. Mahalle muhtarı Yusuf Çetin, 5 dönümlük arazisinde yaptığı hasatta verimin oldukça iyi olduğunu belirtti.

hatayda-susuz-domates-hasadi-1.jpg

"BU, RABBİMİZİN BİZE BİR HEDİYESİDİR"

Yusuf Çetin, domates üretimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kızılgöl bölgesinde sadece fidanları diktiğimizde su veriyoruz, sonrasında ise sulama yapmıyoruz. Geceleri oluşan çiğ, domateslerimizi suluyor. Bu, Rabbimizin bize bir hediyesidir" dedi. Kışlak Mahallesi sakinleri olarak geçim kaynaklarının hayvancılık ve ürettikleri ürünler olduğunu vurgulayan Çetin, "Ürettiğimiz domatesler tamamen doğal olarak, hiçbir ilaç kullanmadan yetişiyor" ifadelerini kullandı.

hatayda-susuz-domates-hasadi-2.jpg

SADECE FİDAN DİKERKEN SU VERİLİYOR

Hatay’da diğer bölgelerde domates hasadı sona ererken, Kışlak Mahallesi’nde bir ay daha devam edecek. Yusuf Çetin, "5 dönüm alana ektiğim domateslerin hasadı her zaman olduğu gibi verimli ve kaliteli. Bu domateslerin en önemli özelliği ise susuz yetişmesidir. Sulama veya ilaçlama yapılmadı; sadece fidanları dikerken su verdik" şeklinde konuştu.

hatayda-susuz-domates-hasadi-3.jpg

Bölgeye sürekli geceleri çiğ yağdığını belirten Çetin, "Domateslerin yapraklarındaki çiğ, su ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede domatesler bu şekilde büyüklüğe ulaşıyor" dedi. Bu doğal yöntemle yetiştirilen domatesler, bölgenin tarımsal zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN