Kurutulunca fiyatı 100’den 500’e çıkıyor, daha sağlıklı olduğu biliniyor! İplere asılıp hem göze hem mideye hitap ediyor

Kurutulunca fiyatı 100’den 500’e çıkıyor, daha sağlıklı olduğu biliniyor! İplere asılıp hem göze hem mideye hitap ediyor

Bu meyvenin kurutulunca fiyatı 100’den 500’e çıkıyor, daha sağlıklı olduğu biliniyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen meyveye, iç piyasada olduğu kadar dış piyasada da yoğun ilgi gösteriliyor…

Ekim ayının gelmesiyle birlikte İzmir'in Ödemiş ilçesinde cennet hurması hasadı başladı. Halk arasında "cennet hurması" olarak bilinen Trabzon hurmasının hasadı, yöre halkı için büyük bir öneme sahip. Taze halde iplerle dizilerek kurutulan bu meyve, hem lezzeti hem de iç açıcı görüntüsü ile dikkat çekiyor.

cennet-hurmasi-2.jpg

3 HAFTA İPLERDE KURUTULUYOR

Hasat sezonuyla birlikte bahçeden toplanan cennet hurmaları, kadınlar tarafından titizlikle soyuluyor. Soyulan meyveler, yukarıdan aşağıya doğru saplarından aparatlarla tellere asılıyor. Bu geleneksel yöntemle güneşte yaklaşık 3 hafta boyunca kurutulan cennet hurmaları, zengin lezzeti ve besin değerleriyle öne çıkıyor.

cennet-hurmasi-1.jpg

SADECE İÇ PİYASADA DEĞİL DIŞ PİYASADA DA POPÜLER

Kurutulan cennet hurmasının faydası, taze haliyle karşılaştırıldığında kat kat artıyor. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığa birçok fayda sunan bu meyvenin kilosu, 500 liradan satılıyor. Cennet hurmasının popülaritesi, sadece iç piyasa ile sınırlı kalmıyor; yurt dışına da gönderiliyor.

cennet-hurmasi-3.jpg

Kurutulmuş cennet hurmaları, yerel üreticiler tarafından yalnızca iç piyasaya değil, aynı zamanda yurt dışına da ihraç ediliyor. Bu durum, bölgedeki tarımsal üretimin ve cennet hurması hasadının ekonomik değerini artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN