Tasarruf tedbirleri Tarım Bakanlığı'na uğramadı: Kirişçi ve Yumaklı Audi A8'i paylaşamadı iddiası

Tasarruf tedbirleri Tarım Bakanlığı'na uğramadı: Kirişçi ve Yumaklı Audi A8'i paylaşamadı iddiası

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin görevi sırasında kullandığı Audi A8 Long makam aracını beraberinde götürdüğü, bu sebeple halefi İbrahim Yumaklı ile gerginlik yaşadığı iddia edildi. Kirişçi'nin peşine düştüğü iddia edilen araba Bakanlık'ta saklandı ancak Yumaklı ile gerçekleşen bir telefon görüşmesinin ardından Kirişçi'ye tekrar teslim edildi.

Gazeteci Sadettin İnan, "sağlam bir kulis bilgisi" diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yaşanan makam aracı krizini anlattı. İddiaya göre eski bakan Vahit Kirişçi, Bakanlık'ın teamülü gereği görevden ayrılan bakanlara verilen, yakıt ve kira bedeli hayat boyu Hazine tarafından karşılanan Wolkswagen Passat makam aracını değil, görevde kullandığı Audi A8 Long'u yanında götürdü.

TASARRUF TEDBİRLERİNE AUDI A8 MOLASI

Bunun ardından Kirişçi'nin yerine göreve gelen İbrahim Yumaklı’ya da aynı modelde yeni bir araç kiralandı. Kamuda tasarruf tedbirlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı'na uğramadığı anlaşılırken, Bakanlık bünyesindeki TOGG'ların neden tahsis edilmediği de merak konusu oldu.

ARACI BAKANLIK'TA SAKLADILAR

Gazeteci İnan'ın iddiasına göre makam aracı krizi böyle bitmedi. Yumaklı ve ekibi otomobilin Kirişçi'de kalmasını istemedi. Servis bakımı bahanesiyle aracı Bakanlık'ta bir yere sakladılar ve Kirişçi'ye Passat marka araç göndermek istediler.

KİRİŞÇİ VE YUMAKLI ARASINDA GEÇEN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Ancak Audi A8'in geri getirilmemesi üzerine Kirişçi’nin korumaları, Audi’nin Ankara'da bulunan bütün servislerini aradı. Aracın bulunamaması üzerine Kirişçi "sinirlendi" ve Bakan Yumaklı'yı aradı. Bu telefon görüşmesinin ardından Audi A8 Long, Kirişçi’ye teslim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN