Giresun Belediyesi hijyen, ruhsat, fiyat etiketi ve gramaj denetimini sürdürüyor

Giresun Belediyesi hijyen, ruhsat, fiyat etiketi ve gramaj denetimini sürdürüyor

Giresun Belediyesi halk sağlığını koruma ve ticari faaliyetlerin düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlama amacıyla il genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetimlerde hijyen kuralları, işletme ruhsatları, fiyat etiketleri ve ürün gramajları titizlikle incelendi.

Zabıta ekipleri, başta marketler, fırınlar, kasaplar, pastaneler ve manavlar olmak üzere pek çok işletmeye denetimler gerçekleştirdi.

Denetim sırasında, ürünlerin hijyen koşullarına uygunluğu, çalışanların kişisel hijyen standartlarına riayet edip etmediği ve iş yerinin genel temizliği gibi unsurlar dikkatle kontrol edildi.

Tüketicilerin en büyük şikayetlerinden biri olan fiyat etiketi hilelerine karşı Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü titiz bir inceleme gerçekleştirdi.

İşletmelerin raflarında yer alan tüm ürünlerin fiyat etiketleri kontrol edildi ve etiketlerde belirtilen fiyatların kasa fiyatlarıyla uyumlu olup olmadığı denetlendi.

Ayrıca, gramaj kontrolleri de yapılarak özellikle fırın ürünleri ve ambalajlı gıdalarda belirtilen gramajların doğru olup olmadığı incelendi.

Belediye yetkilileri, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları ve şikayetlerini Zabıta Müdürlüğü’ne bildirmelerinin önemine dikkat çekerek, toplumsal duyarlılığın bu denetimlerin etkinliğini artıracağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN