Navalni, cezaevinde öleceğini tahmin etmiş: 'Burada öleceğim'

Navalni, cezaevinde öleceğini tahmin etmiş: 'Burada öleceğim'

Aleksey Navalni, cezaevinde öleceğini öngörerek, "Hayatımın geri kalanını hapishanede geçireceğim ve burada öleceğim" yazdığı ortaya çıktı. Anı kitabı "Patriot"un 22 Ekim'de yayınlanması bekleniyor.

'Patriot' (Vatansever) adlı anı kitabı 22 Ekim'de yayınlanması beklenen Navalni'nin günlüğüne, "Hayatımın geri kalanını hapishanede geçireceğim ve burada öleceğim" yazdığı belirtildi.

Rusya'da şubat ayında tutulduğu cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin ölümünü 'tahmin ettiği' belirtildi.

2021 yılında cezaevine gönderilen Navalni, 'aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak'la suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalni'den 2023 yılının aralık ayında günlerce haber alınamamış, ardından sözcüsü Kira Yarmysh, Navalni'nin Yamalo-Nenets bölgesindeki Kharp'ta bulunan IK-3 isimli ceza kolonisinde bulunduğunu bildirmişti.

Ağustos 2020’de zehirlenip Almanya’da tedavi olup ölümden dönen Navalni, ülkesine döner dönmez gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Navalni, askeri teçhizat sınıfındaki sinir gazı Noviçok ile zehirlenmiş ve 5 ay boyunca Almanya’da tedavi görmüştü.

'HAYATIMIN GERİ KALANINI BURADA GEÇİRECEĞİM VE ÖLECEĞİM'

Gazete Duvar'ds yer alan habere göre, 'Patriot' (Vatansever) adlı anı kitabı 22 Ekim'de yayınlanması beklenen Navalni'nin, cezaevinde öleceğini yazdığı belirtildi. The Guardian'ın aktardığına göre Navalni, 22 Mart 2022'de günlüğüne şunu yazmıştı: "Hayatımın geri kalanını hapishanede geçireceğim ve burada öleceğim. Veda edecek kimse olmayacak. Tüm yıldönümleri ben olmadan kutlanacak. Torunlarımı asla göremeyeceğim."

Navalni'nin anılarında zehirlenmesinin ardından neden Rusya'ya döndüğüne ilişkin soruları da yanıtladığı belirtildi. Muhalif lider, konuya ilişkin günlüğüne şunları yazmıştı: "Ülkemi terk etmek ya da ona ihanet etmek istemiyorum. Eğer inançlarınızın bir anlamı varsa, onlar için ayağa kalkmaya ve gerekirse fedakarlık yapmaya hazır olmalısınız."

SAATLERCE PUTİN'İN PORTESİ ALTINDA OTURDU

Navalni'nin ayrıca, tutuklu bulunduğu süre boyunca birçok 'absürt' cezaya maruz bırakıldığını da yazdı. Buna göre Navalni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in portresinin asılı olduğu bir duvarın altında yer alan tahta banka saatlerde oturmaya zorlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN