Tezgaha inmesiyle bitmesi bir oluyor! O ilimiz Amerika'ya rakip oldu, 3 bin liradan kapış kapış satıyor

Tezgaha inmesiyle bitmesi bir oluyor! O ilimiz Amerika'ya rakip oldu, 3 bin liradan kapış kapış satıyor

Bu yıl o ürüne olan talep oldukça fazla. Öyle ki tezgaha iner inmez adeta yok oluyor. Kahramanmaraş’ta hasadın başladığı günden beri üreticinin yüzünü güldürüyor. Üstelik fiyatı da dudak uçuklatıyor. İşte detaylar…

Kahramanmaraş'ta hasat dönemi coşkuyla başladı! Üreticiler, bu yıl 20 bin ton rekolte beklediklerini duyurdu. Özellikle Amerika’nın 'Chandler' cevizine rakip olarak öne çıkan 'Maraş-18' cevizinin 10 bin tonu ihraç edilecek. Bu yıl, cevizler tezgaha inmesiyle birlikte hızlı bir şekilde kapış kapış satılıyor.

yeni-proje-12.jpg

YÜKSEK ARAZİDE TARIMSAL ÇEŞİTLİLİK

Kahramanmaraş, 350 metreden 3 bin metreye kadar yükselen arazileriyle tarımsal çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Çağlayancerit, Pazarcık, Elbistan, Ekinözü ve Dulkadiroğlu ilçelerinde yoğun olarak üretilen ceviz, bölge ekonomisinin en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Türkiye’nin tarımsal üretiminde 27. sırada bulunan Kahramanmaraş, bu yıl 50 bin dekar alanda ceviz üretimi gerçekleştiriyor.

yeni-proje-13.jpg

MARAŞ-18 CEVDİZİ, DÜNYADA TANINIYOR

Maraş-18 cevizinin kalitesi, yurt dışına yapılan ihracatla da kendini gösteriyor. İran, Irak, Rusya ve Suudi Arabistan’a ihraç edilen bu ceviz, modern tarım teknikleri kullanılarak elde ediliyor. Ceviz hasadı, klasik yöntemlerin yanı sıra ceviz çırpma ve soyma makineleriyle de gerçekleştiriliyor. Üreticiler, hasadın ardından cevizleri çuvallarla şehir merkezine getirerek pazara sunuyor.

yeni-proje-14.jpg

ÜRETİCİLERİMİZİN YORUMLARI

Ceviz üretimi yapan Kadir Öztürk, Maraş-18 cevizinin Türkiye’de tescilli bir ürün olduğunu belirtti. Öztürk, "Hasat edilen cevizler, kışlık kuruyemiş olarak kullanılıyor. Ayrıca cevizden sucuk ve muska gibi ürünler de elde ediliyor" ifadelerini kullandı.

Cevizleri 16 kilogramı 3 bin liradan satan üretici Mehmet Ali Tekin, "Biz ceviz üretiyoruz ve satıyoruz. Ceviz ile balı karıştırıp tüketenlerin kalbine de iyi geldiği söyleniyor" dedi. Cevizler, tezgahlarda hızla tükenirken, alıcılar için de cazip bir seçenek haline geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN