Ekonomistlerin bile feleği şaşacak! Altından büyük hamle geliyor, o rakamı her an görebilir

Ekonomistlerin bile feleği şaşacak! Altından büyük hamle geliyor, o rakamı her an görebilir

Geçen hafta düşüş yaşayan altın fiyatları yeniden yukarı yönlü ivmelenmeye başladı. Altın fiyatları artacak mı? Altından büyük hamle gelecek! Ünlü ekonomist konuştu, her an o rakamı görebilir...

Altın fiyatları geçen hafta yaşadığı düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Cuma günü ons ve gram altın yüzde 1 oranında değer kazanarak kritik seviyeleri aştı. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, bu hafta iç piyasalarda hareketliliğe neden olurken, gözler perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı politika faiz kararına çevrildi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUM

Cuma günü yüzde 1 değer kazanan ons ve gram altın, yatırımcıların dikkatini çekti. Ekonomist Hikmet Baydar, Milliyet’e altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendirerek, ons altının aşağı yönlü sinyaller verdiğini ancak 2.600 dolar seviyesinde bir alım dalgasının yaşandığını belirtti. Baydar, "Perşembe ve cuma günleri ons altın sert atak yaparak 2657 dolara doğru hızla çıktı. Önümüzdeki günlerde ons altın 2674 doları görürse göstergeler tekrar yukarı sinyalleri vermeye başlayacak. Ons altında 2700 dolar kritik seviye. Ben bu seviyenin kısa vadede kırılmasını beklemiyorum. Önümüzdeki günlerde 2670 doların üzerine çıkılırsa yeniden orta vadede yukarı sinyalleri gelecektir. O zaman yeniden bir trend hareketinin olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

11 Ekim 2024 Cuma Altın Fiyatları Ne Kadar? Çeyrek Altın Ve Gram Altın Alış-Satış Fiyatları! - Medya Rota

GRAM ALTIN FIRLADI

Baydar, gram altının 2.928 TL seviyelerine çıktığını belirterek, "Gram altında fiyat 2928 liraya fırladı. Daha önceki yorumlarımda gram altında 2837 lira seviyelerinin destek olduğunu söylemiştim. En son 2854 lira görüldü ve desteğe değmeden yukarı hareketle ivmelenerek 2928 lira seviyeleri görüldü. Henüz orta vadeli aşağı sinyalleri bitmiş değil ancak bazı göstergeler yukarı sinyalleri vermeye başladı. 2942 lira seviyeleri aşılırsa tüm göstergeler yukarı sinyali üretecektir. Ons altına paralel gram altında da yukarı hareketler söz konusu olabilir. Gram altında yeni zirvelerin olma ihtimalini yüksek görüyorum. 2974 lira seviyelerini her an görebiliriz gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Piyasaların merakla beklediği bir diğer gelişme ise Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faiz kararı. Baydar, Merkez Bankası’nın bu ay faiz indirimi yapmasının beklenmediğini belirterek "Şu an için Merkez Bankası’ndan ‘faiz indirimi olabilir’ diyenler var. Ancak enflasyon rakamının yüksek çıkması Merkez Bankası’nın neden katı durduğunu gösteriyor. Aylık bazda enflasyon düşmediği sürece yıllık bazdaki enflasyon düşüşü Merkez Bankası’nı tatmin etmeyecektir. Dolayısıyla bir faiz indirimi şu an söz konusu değildir. Aylık enflasyonun yüksek gelmesinden sonra Merkez Bankası faiz indiriminde istekli değil. Ben bu ay faizde pas geçilmesini bekliyorum. İlerleyen aylarda eğer enflasyon yüzde 2’ye doğru inerse ufak bir faiz indirimi gelebilir. Şu an için faiz kararının piyasaları fazla etkilemesini beklemiyorum ama Merkez Bankası söylemini değiştirirse daha güvercin mesajlar verirse bu borsa için doping etkisi yapabilir" dedi.

Baydar, Merkez Bankası’nın faiz politikasının piyasalar üzerindeki etkisine de değindi. "Faiz kararının borsaya büyük bir etki yapmasını beklemiyorum, ancak Merkez Bankası daha güvercin mesajlar verirse bu borsa için olumlu bir sinyal olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

DOLAR KURU YÜKSELECEK Mİ?

Dolar/TL kuru ile ilgili de açıklamalarda bulunan Baydar, kurda yatay seyrin sürdüğünü belirterek, "Dolar/TL’de yatay seyir devam ediyor. Orta vadeli göstergeler şu an için güvenilir değil. Kurda 34.32’nin üzerine çıkıldığında satış geliyor, 34.05’in altına geldiğinde ise alım geliyor. Dolar/TL bu iki seviye arasında bir süre daha hareket edebilir. Bu iki rakam bize önemli sinyal verecek” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN