Bu yaştakilerin ehliyeti artık geçersiz: Sınırlama geldi

Bu yaştakilerin ehliyeti artık geçersiz: Sınırlama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araç sürücülerine yönelik yaş sınırını güncelledi. Aralık 2023 itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme, 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacak şekilde, ticari araç sürücülerinin yaş sınırlarını belirliyor.

Bu karar, pandemi sonrası artan ticari faaliyet hacmi ve sürücü açığını dengelemek amacıyla alındı. Ayrıca, ticari taşımacılık yapan sürücülerin mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmaları zorunluluğu devam ediyor. Bu düzenleme, yaş sınırını aşan sürücülerin sadece fiziksel değil, profesyonel yeterliliklerini de korumaları gerektiğini vurguluyor.

65 yaş üstü sürücüler için ek düzenlemeler getirildi. Bu yaş grubundaki sürücülerin her üç yılda bir ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

img-3658.jpeg

80 yaşını dolduran sürücüler için ise bu yenileme süresi iki yıla indirildi ve daha sık sağlık kontrolleri ile sürüş yeterliliği testleri yapılması zorunlu hale getirildi. Bu önlemler, yaşlı sürücülerin ve trafikteki diğer bireylerin güvenliğini artırmayı ve potansiyel riskleri en aza indirmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN