Bankalardan ‘100 bin lira’ açıklaması: Herkes boşuna limiti düşürdü

Bankalardan ‘100 bin lira’ açıklaması: Herkes boşuna limiti düşürdü

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bir kanun teklifi, kredi kartı limitleri 100 bin lira ve üzerinde olan kart sahiplerinden yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu katkı payı alınmasını öngörüyor. Bu teklif, kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açtı. Vatandaşlar, bu düzenlemeden etkilenmemek için kredi kartı limitlerini düşürme yoluna gitmeye başladı.

Bankaların çağrı merkezlerine ve şubelerine akın eden vatandaşlar, kart limitlerini düşürme taleplerini iletti. Ancak bazı bankalar, müşterilerine bu düzenlemenin henüz yürürlüğe girmediğini belirten otomatik mesajlar göndermeye başladı. Bankalar, mobil uygulamaları üzerinden de kullanıcılarına, “Savunma sanayine ilişkin katkı payı düzenlemesi, sadece bir kanun teklifi olup henüz yürürlükte değildir. Bu konuda basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin aksine, yürürlüğe girmiş bir düzenleme bulunmamaktadır.” şeklinde bilgilendirme yaptı.

img-3656.jpeg

Bu gelişmeler, vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden olurken, bankalar da müşteri hizmetleri kanalları üzerinden yoğun bir bilgilendirme sürecine girdi. Kanun teklifinin akıbeti ve ne zaman yürürlüğe gireceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN