Gayriresmi toplantıda gündem birleşme çabaları: Kıbrıs'ta taraflar masaya oturuyor

Gayriresmi toplantıda gündem birleşme çabaları: Kıbrıs'ta taraflar masaya oturuyor

Türkiye ile Yunanistan arasında giderek somutlaşan normalleşme adımları Kıbrıs'a da yansımış görünüyor. Yunan basınına göre yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rum Cumhuriyeti liderleri BM'de Genel Sekreter Guterres'in de katıldığı yemekte buluşacak. Gayriresmi toplantıda gündemin durmuş haldeki birleşme görüşmeleri olduğu belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde, salı günü New York'taki BM Genel Merkezi'nde gayriresmi bir akşam yemeği düzenlenecek.

BM GENEL SEKRETERİ'NİN SÖZCÜ YARDIMCISI DOĞRULADI

Yunan basınının aktardığına göre akşam yemeği, durmuş haldeki Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi görüşmelerinin yeniden başlatılması için devam eden çabaların bir parçası. BM Genel Sekreteri'nin sözcü yardımcısı Farhan Haq, Atina-Makedonya Haber Ajansı'nın bir sorusuna yanıt olarak düzenlediği basın toplantısında etkinliği doğruladı.

AKŞAM YEMEĞİ BM GENEL MERKEZİ'NDE

Haq "Gayriresmi akşam yemeği saat 19.00'da BM Genel Merkezi'nde gerçekleşecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN