Çat kapı misafirlere nefis bir ikram! Yumuşacık kıvamıyla kasırga kek tarifi

Çat kapı misafirlere nefis bir ikram! Yumuşacık kıvamıyla kasırga kek tarifi

Çat kapı misafirleriniz için hazırlayabileceğimiz nefis bir ikram! İşte yumuşacık kıvamıyla kasırga kek tarifi...

Beklenmedik misafirleriniz için çabucak hazırlayabileceğiniz, yumuşacık ve enfes bir lezzet arıyorsanız kasırga kek tam size göre! Hem pratik hem de göz dolduran bu tarif, çikolata dolgusu ile herkesi mest edecek.

KASIRGA KEK TARİFİ

Kasırga Kek Tarifi - Nasıl Yapılır - Tatlı Yemek

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un

Arası için:

  • Kahvaltılık çikolata (sürülebilir)

Yapılışı:

  1. Yumurta Aklarını Hazırlama: İlk olarak 4 adet yumurtanın beyazlarını bir çırpma kabına alın, içine bir fiske tuz ekleyin ve mikserle koyu bir köpük kıvamına gelene kadar çırpın.

  2. Yumurta Sarılarını Çırpın: Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 çay bardağı toz şeker ile beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Karışım kremsi bir hal aldığında içine sıvı yağ ve sütü ekleyin.

  3. Kuru Malzemeleri Ekleyin: Karışıma unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

  4. Hamuru Bölün: Hazırladığınız kek hamurundan 1 su bardağı kadar ayırın ve bu hamurun içine kakaoyu ekleyerek karıştırın. Eğer hamur çok koyu olursa, 1-2 yemek kaşığı su veya süt ekleyebilirsiniz.

  5. Yumurta Aklarını Ekleyin: Çırptığınız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura paylaştırarak spatula yardımıyla dikkatlice karıştırın. Bu işlemi köpüklerin sönmemesine dikkat ederek yapın.

  6. Kek Hamurunu Yayın: Pişirme kağıdı serdiğiniz kare borcama sade kek hamurunu dökün. Üzerine kakaolu hamuru eşit bir şekilde yayın.

  7. Keki Pişirin: Önceden ısıttığınız 160 derece fırında keki yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra keki fırından çıkarın ve ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını yavaşça çıkarın.

  8. Çikolatayı Sürün ve Sarın: Kekin üzerine sürülebilir çikolatayı sürün. Daha sonra kekinizi rulo şeklinde sarın ve dinlendirin.

  9. Servis Edin: Dinlenen kasırga keki dilimleyerek servis edin. Her lokmada çikolatanın ve yumuşacık kekin tadını çıkaracaksınız.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN