Bunu yapmaya kimse üşenmiyor! Baklava tadında muhallebi tarifi: Eltiyi tarifini bulmak için Müge Anlı'ya çıkarır

Bunu yapmaya kimse üşenmiyor! Baklava tadında muhallebi tarifi: Eltiyi tarifini bulmak için Müge Anlı'ya çıkarır

Klasik muhallebi tariflerinden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bu haberimizde paylaştığımız baklava tadında muhallebi tarifiyle hem göz doldurucu bir görüntü sunacak hem de damakları şenlendireceksiniz... İşte baklava tadında muhallebi tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan muhallebi, birçok farklı versiyonu ile sofralardaki yerini korumaya devam ediyor. Ancak, baklava tadında muhallebi tarifi, bu lezzet şölenine farklı bir boyut kazandırıyor. Hem hafifliğiyle hem de muazzam lezzetiyle sofraları süsleyen bu tarif, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. İşte bu lezzetin kolay tarifi şöyle...

MALZEMELER

10-15 adet baklavalık yufka

100 g tereyağı (eritilmiş) veya yarım su bardağı sıvı yağ

2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı

Muhallebi için;

1 litre süt

6 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket krema

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Tereyağını eritip baklava yufkalarını iri parçalara bölüp tepsiye koyalım ve yağı ilave edelim elimizle karıştırıp 180 derece fırında kızartalım.
  • Soğuduktan sonra yufkaları ufalayalım fıstığı serpip karıştıralım.
  • Tencereye süt, şeker, unu ekleyip koyu kıvam alana kadar çırparak pişirelim, piştikten sonra vanilya ve kremayıda ekleyip iyice karıştıralım.
  • Borcama alt tabanına yufkanın yarısını eşit şekilde yayalım arasına ılık muhallebimizi döküp spatula ile düzeltiyoruz sonra üzerine tekrar yufkalarımızla kaplıyoruz.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dolaba alıp 2-3 saat soğumasını sağlayalım.
  • Dilimleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN