Bildiğiniz köfteleri unutun! Danimarka’da yapılıyor, içinde hindistan cevizi bulunuyor

Bildiğiniz köfteleri unutun! Danimarka’da yapılıyor, içinde hindistan cevizi bulunuyor

Danimarka mutfağında sıkça yapılan lezzetler arasında yer alıyor bildiğiniz köftelere taş çıkartıyor. Şimdiye kadar kimse hindistan cevizli köfte görmedi. Kıymadan yapılıyor özel günlerde ve aile yemeklerinde sıkça tüketiliyor. İşte Frikadeller köftesi...

Sade ama lezzetli yemekleriyle bilinen Danimarka mutfağı, dünyanın en tanınmış yemeklerinden olan Frikadeller köftesi ile herkesin aklını başından alıyor. Yumuşacık iç dolgusu ve dışının hafif çıtırlığıyla bilinen bu köfte iç malzemeleri ile de oldukça dikkat çekiyor. İşte Frikadeller köftesi...

FRIKADELLER KÖFTESİ

Malzemeler

500 gram kıyma

1 büyük soğan (ince rendelenmiş)

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

100 ml süt

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı tereyağı (kızartmak için)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Frikadeller | lepleziz.com

Yapılışı:

  • Geniş bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, un, süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun. Karışımın homojen bir kıvam alması için 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz köfte harcından avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırarak köfte şekli verin.
  • Tereyağı ve sıvı yağı büyük bir tavada ısıtın. Köfteleri orta ateşte, her iki tarafı da altın rengi olana kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca kızartın. Köfteler içi tamamen pişene kadar tavada çevirerek pişirmeye devam edin.
  • Frikadeller köftelerini sıcak olarak servis edin. Yanında geleneksel olarak patates püresi ve kremalı sosla servis edilir. Ayrıca, yanında kızarmış soğan ve kırmızı lahana turşusu gibi garnitürlerle de sunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN