Mevlid Kandili'nde okunacak dualar, sureler ve ibadetler

Mevlid Kandili'nde okunacak dualar, sureler ve ibadetler

Mevlid Kandilinde okunan dualarla beraber yapılacak ibadetler merak konusu oldu. Müslüman dünyası için bu önemli bir gün olan Mevlid, ibadetlerle kutlanmaktadır. Peki Mevlid Kandil'de hangi dualar okunmalıdır? Mevlid Kandilinde hangi sure okunmalıdır? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Mevlid Kandilinde okunan dualar neler? Konusu merak edilmeye başlandı. İşte detaylar…

mevlid kandili

MEVLİD KANDİLİNDE HANGİ DUALAR OKUNUR?

Mevlid Kandili, insanı insan yapan tüm güzelliklere odaklanan bir lütuf peygamberi, bir şahsiyettir. Peygamber'in doğumunu kutladığımız, O'nun insanlığını ve lütfunu, merhametini ve adaletini, sabrını ve gücünü, yüceliğini ve yüceliğini, kısacası O'nun insanlığa sunduğu, bireyselliğimizi aydınlatan değerleri anladığımız bir canlanma zamanıdır.

Üzüntüden, kederden, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur.

Daha sonra ise; "Eûzu billahis-semiıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr." duası okunur

Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym.

Ardından sırasıyla hatme devam edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife

mevlid kandili

MEVLİD KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER NELERDİR?

Mvevlid Kandil, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumu için Rebiülevvel ayının 12. günü kutlanır. Mevlid Kandilinde okunan dualar ve zikirler, o özel günde ibadetlerini tamamlamak isteyenler için merak edilmeye başlandı.

İşte Mevli Kandili'nde çekilecek tesbihler: "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah"

MEVLİD KANDİLİ TESBİHLERİ NELERDİR?

Mevlid Kandili tesbihleri: "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

MEVLİD NE ANLAMA GELİYOR?

mevlid kandili

"Doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlid kelimesi İslam kültüründe özellikle Hz. Peygamber'in doğumunu, vesilesiyle yapılan törenleri ve yazılı olarak eserleri belirtmek için kullanılmaktadır.

MEVLİD KANDİLİNİN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Mevlid Kandili Müslümanlar için önemlidir. Hz. Muhammed'in doğumuyla bağlantılı olarak Rebiülevvel ayının 12. gününde gerçekleşen Mevlit Kandili, İslam dünyasının en önemli gün ve gecelerinden biridir.

Müslüman inancına sahip insanlar için bu önemli gün ibadetle kutlanıyor.

DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ KANDİL TARİHLERİ

26 Ocak 2023 Perşembe: Regaib Kandili

17 Şubat 2023 Cuma: Miraç Kandili

6 Mart 2023 Pazartesi: Berat Kandili

23 Mart 2023 Perşembe: Ramazan ayı başlangıcı

17 Nisan 2023 Pazartesi: Kadir Gecesi

26 Eylül 2023 Salı: Mevlid Kandili

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Bugün alnımız secdeye gidiyorsa, senin sayende ya Râsulallah . Senin doğuşunu kutlamaz mı bu dünya.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Allah’a kulsun, zülmetler içinde parlayan nursun, senin gibi hakikatlı dostun, kandilin mübarek olsun.

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN