Valentina Tereşkova kimdir nerelidir? Uzaya çıkan ilk kadın oldu

Valentina Tereşkova kimdir nerelidir? Uzaya çıkan ilk kadın oldu

Uzaya çıkan ilk kadın olarak dünya tarihine adını yazdıran Valentina Tereşkova’nın hayat hikâyesi, unutulmayacak isimler listesine girmeyi başardı. Dünyanın yörüngesinde tam 48 tur atan Valentina Tereşkova’nın hangi ülke vatandaşı yani nereli olduğu ve biyografisi karar.com’da…

 

Birçok genel kültür yarışmalarında ya da farklı platformlarda, ‘Uzaya çıkan ilk kadın Valentina Tereşkova kimdir, hangi ülkenin vatandaşıdır?’ sorusu, katılımcıların karşısına mutlaka çıkıyor. İşte Valentina Tereşkova’nın biyografisi ve tüm hayatı…

VALENTİNA TEREŞKOVA KİMDİR?

Bilimsel çalışmalara katkı sağlayan ve dünyanın yörüngesinde 48 tur atan Valentina Vladimirovna Tereşkova, 6 Mart 1937 yılında Rusya'da hayata gözlerini açtı. Vostok 6 pilotluğu için 400'ü aşkın başvuru ve 5 finalist arasından birinci seçilen Tereşkova, uzayda, dünyanın yörüngesinde attığı 48 turu 3 gündem tamamladı. Kozmonot Corps'a katılmak için Tereşkova Sovyet Hava Kuvvetleri'ne onurla bağlanan Tereşkova, böylece uzaydan uçan ilk sivil olarak tarihe geçti.

19-08/30/valentina-tereskova-1567157769.jpg

RUSYA’DA KAHRAMAN OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kozmonot olarak işe girmeden evvel Tereşkova tekstil fabrikası montaj işçisi ve amatör bir skydiving sporculuğu yapan Tereşkova, 1969 yılında ilk kadın kozmonot grubunun dağılmasının ardından Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin önde gelen üyelerinden olarak, çeşitli politik görevler aldı. Sovyetler Birliği'nin çökmesinin ardından siyasi olarak aktif kalan Tereşkova, hâlâ Sovyet sonrası Rusya'da bir kahraman olarak parmakla gösteriliyor.

2013 yılında fırsat verilmesi durumunda Mars'a tek yönlü bir yolculuk yapmayı isteyen Tereşkova, 2014 Kış Olimpiyatlarının açılış töreninde Olimpiyat bayrağını taşıdı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN