Bolu Belediye Başkanı'ndan Düzce Belediye Başkanı'na ağaç kıyımı tepkisi: O yolu açtırmam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün, Düzce’den Abant’a yeni bir yol açma projesine karşı sert bir açıklama yaptı. Özcan, binlerce ağacın katledilmesine yol açacağı belirtilen bu projeye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün binlerce ağacın kesilmesine neden olacak Düzce-Abant yol projesine sert tepki gösterdi. Sosyal medyada yaptığı açıklamada, “O yolu açtırmam!” diyen Özcan, çevreciler ve siyasilerin sessizliğine isyan etti ve ne pahasına olursa olsun projeye karşı duracağını belirtti.

Başkan Özcan, projenin doğa katliamına neden olacağını vurgulayarak, “Binlerce ağacı katletme pahasına Düzce’den Abant’a yol açmaya çalışıyorlar ve bunu da gizli değil, basına açıklayarak yapıyorlar” dedi. Özcan, çevre konusunda duyarlılık beklediği sivil toplum kuruluşları ve siyasilerin sessiz kalmasına da isyan ederek, “Eyy Türkiye’deki çevreciler, tatlı su solcuları, tuzlu su milliyetçileri, neden sesiniz çıkmıyor kardeşim? Neden Bolu Milletvekilleri, siyasi parti il başkanları bu konuda tepki göstermiyor?” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan, projenin doğaya zarar vermesini engellemek adına sert bir duruş sergileyeceğini de açıkça belirtti. "Belediyenin bütün iş makinelerini o bölgeye yığar, ağaçların kesilmesini engellerim" diyen Özcan, görevde olduğu sürece bu yolun açılmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Ayrıca, Bolu’nun doğasına sahip çıkılmasını isteyen Özcan, diğer siyasetçilere de seslenerek, “Bari Bolu için bir konuda destekçi olun!” diyerek, projenin durdurulması için daha fazla destek beklediğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN