İmamoğlu'ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Vaniköy tepkisi: Kendilerini aklamaya çalışıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Vaniköy'deki kaçak villaya yönelik yıkım sürecini eleştirerek, "24 yıl boyunca sessiz kalanlar, şimdi göstermelik bir yıkımla kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bu çabaları millete değil, sadece bir kişiye hesap vermek için" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Vaniköy'deki kaçak villaya yönelik yıkım sürecini eleştirerek, "24 yıl boyunca sessiz kalanlar, şimdi göstermelik bir yıkımla kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bu çabaları millete değil, sadece bir kişiye hesap vermek için" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili yıkım sürecine tepki gösterdi. İBB'nin mühürlediği kaçak inşaata yönelik Bakanlık tarafından başlatılan yıkım çalışmasının göstermelik olduğunu savunan İmamoğlu, “24 yıl boyunca bu inşaatı izlediler, şimdi sahte bir yıkım yaparak bir kişinin gözünde kendilerini aklamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Tour of İstanbul Basın Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıkım sürecine dair, "Sahadaki durum nedir? İBB ile Bakanlık arasında bir çatışma mı var?" sorusu üzerine İmamoğlu, Bakanlığın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı eleştirerek şunları söyledi: "Sosyal medya bakanlığını hüzünle izliyorum. Devletin tüm kurallarını hiçe sayarak bir oyuncak bulmuşlar, vitrin yapmakla meşguller. Asıl üzücü olan, bu yıkımın millete değil, sadece bir kişinin gözünde aklanma çabası olması."

"ADNAN OKTAR'IN EVİNİ 24 YIL SONRA YIKMAK AKILLARINA GELDİ"

İBB Başkanı, kaçak yapının yıllarca görmezden gelindiğini vurgulayarak, “1994’ten 2018’e kadar tam 24 yıl boyunca bu inşaata göz yumuldu. Adnan Oktar’ın suç örgütüyle ilişkili bir yapı olarak anıldıktan sonra bile hiçbir adım atılmadı. Şimdi, göstermelik bir yıkımla gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Ama millet bu teneke madalyayı sandıkta takacak onlara” dedi.

"BİZ RANTI ENGELLEMEYE ÇALIŞIRKEN KARŞIMIZA POLİSİ DİKTİLER"

İmamoğlu, Bakanlığın geçmişte boğaz kıyısında İBB'nin kamulaştırma girişimlerine engel olduğunu ve imar rantları yaratarak kamu alanlarını kullanıma açtığını da hatırlatarak, “Biz o rantı önlemeye çalışırken, karşımıza polis barikatları diktiler. Ama şimdi bir kişinin gözünde parlayacak diye kendilerini kurtarma peşindeler” diye konuştu.

Son olarak İmamoğlu, İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceğini koruma misyonunu üstlendiklerini vurgulayarak, “Biz bu şehrin muhafızıyız ve yarın Türkiye’nin de muhafızları olacağız. Hiçbir imar rantına izin vermeyen anlayışımızla mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN