USA Today'den şok belgeler: Paralel Yapı, Kongre üyelerine usulsüz yardımda bulunuyor

USA Today'den şok belgeler: Paralel Yapı, Kongre üyelerine usulsüz yardımda bulunuyor

Fethullah Gülen örgütünün, ABD Kongre üyeleri ve çalışanlarına kanunlara aykırı olarak mali yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY), ABD Kongre üyelerine kanunlara aykırı olarak maddi destek sağladığı ortaya çıktı.

USA Today'de yer alan özel habere göre, 2008 yılından bu yana Kongre üyeleri ve çalışanlarının Türkiye'ye yaptığı iki yüzden fazla ziyaret, Gülen çetesi tarafından finanse edildi. Haberde bu durumun Kongre tüzüğüne ve "muhtemelen" ABD yasalarına aykırı olduğu ifade edildi.

Yedi yıl boyunca Kongre üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerin PDY'ye bağlı 12 organizasyon tarafından karşılandığı, fakat bu organizasyonlardan bazılarının kayıtlı yardım kuruluşları listesinde olmadığı öğrenildi. Ayrıca bazı seyahatler için yapılan yardımların bildirilmediği ya da eksik bildirildiği ortaya çıktı.

Gerçek rakamlar çok daha yüksek olabilir

Resmi rakamlara göre Gülen grubuna ait derneklerin düzenlediği gezilerin toplam maliyeti 800 bin doları buluyor. Fakat evraklarda yapılan oynamalar gerçek rakamın milyonlarca doları bulabileceğini gösteriyor. 2013 yılında Kongre üyesi Mike Honda'yı 8 günlük bir geziye çıkaran Gülencilere ait Pacifica Enstitüsü, Kongre'ye verdiği formda "kâr amacı gütmeyen kuruluş" olduğunu iddia ediyor.

Fakat IRS, Pacifica'yı bu kuruluşlar arasında kabul etmiyor. Pacifica Nisan 2011'de ve 2013'te düzenlediği iki ayrı gezi için kendisini Küresel Kültürel Bağlantılar (GCC) ve Batı Amerika Türk Konseyi (WATC) adlı derneklerin alt kuruluşu olarak öne sürdü. GCC ve WATC, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar statüsüne sahip olmalarına rağmen IRS'e verdikleri vergi formlarında Kongre üyelerinin harcamalarıyla ilgili hiçbir bildirimde bulunmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN