O tarihte dolar 38 TL, euro 43 TL olacak! Prof. Dr. Şenol Babuşçu, canlı yayında açıkladı

O tarihte dolar 38 TL, euro 43 TL olacak! Prof. Dr. Şenol Babuşçu, canlı yayında açıkladı

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, döviz kurlarında yaşanacak dalgalanmaların tarihlerini canlı yayında açıkladı. İşte, dolar ve euro beklentileri...

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 2024 yılının sonuna kadar döviz kurlarında beklenen en yüksek seviyeyi açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, döviz kurlarında yeni yıldan beri yaşanan yüzde 10'luk artışa işaret ederek Merkez Bankası'nın döviz kurlarını baskılamak için rezervlerini güçlendirdiğini ifade etti.

"DÜŞÜK BİR ARTIŞI İŞARET EDİYOR"

Yurt'ta yer alan habere göre, 2024 yılı itibarıyla döviz kurlarında önemli bir artış yaşanmadığının altını çizen Prof. Dr. Şenol Babuşçu, "Döviz kurlarında sadece yüzde 10'luk bir artış gözlemleniyor. Bu oran, enflasyon ve faiz oranlarına kıyasla düşük bir artışı işaret ediyor ve dövizin baskı altında tutulduğunu gösteriyor" dedi.

Merkez Bankası'nın döviz kurlarını kontrol altında tutma çabasının, rezervlerin güçlendirilmesi ve enflasyonun düşürülmesi hedefleriyle ilgili olduğunu belirtti.

YIL SONU DÖVİZ TAHMİNİ NE?

Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun yıl sonu döviz tahminlerine göre, doların ekim sonunda 35 TL seviyelerine ulaşacağını, aralık ayında ise kontrollü bir serbest bırakma sonrası 38 TL'ye çıkabileceğini öngördü.

Euronun ise yıl sonunda 42-43 TL bandında olmasını beklediğini belirten Prof. Dr. Şenol Babuşçu, kasım ayında kurların kontrollü bir şekilde serbest bırakılmasının olası olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN