İsrail polisinden Eski Genelkurmay Başkanı'na sert müdahale

İsrail polisinden Eski Genelkurmay Başkanı'na sert müdahale

Savaş karşıtı İsrailliler, Filistin’de soykırıma devam eden Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümeti protesto etmek amacıyla sokaklara döküldü. Esir değişim anlaşmasının bir an önce tamamlanmasını talep eden protestocuların arasında eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz da vardı. Halutz, oturma eylemi sırasında polis tarafından yaka paça uzaklaştırıldı.

İsrailliler, Filistin ile müzakerelerin devam etmemesi nedeniyle cumartesi gecesi ülke çapında protestolar düzenledi. Göstericiler, hükümetin harekete geçmesini ve hesap vermesini talep etti.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz ve Tuğgeneral Amir Haskel'in de aralarında bulunduğu protestocular, Sezariye'deki protesto sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evine giden yolda oturma eylemi başlattı. İsrail polisi protestoculara müdahale etti.

İsrail medyasında yer alan görüntülere göre zorla alandan uzaklaştırılanlardan biri de 76 yaşındaki Dan Halutz’du.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN