Yapay zeka, rüyamızı kaydedip bize izletebilir! Bilim kurgu hikayeleri gerçek oluyor

Yapay zeka, rüyamızı kaydedip bize izletebilir! Bilim kurgu hikayeleri gerçek oluyor

Yapay zekanın potansiyel kullanım alanları her geçen gün artıyor. Dr. Peter Bentley, BBC Science Focus'ta yayımladığı makalede yapay zekanın rüyalarımızı kaydetmesinin mümkün olabileceğini yazdı. İşte detaylar...

University College London'dan Dr. Peter Bentley, "Yapay zeka, rüyalarımızı kaydedebilir mi?" sorusuna odaklandı.

Chip Türkiye'de yer alan habere göre, araştırmanın büyük kısmı geçen yıl, fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) tarayıcılarının uyuyan zihindeki farklı seçenekleri sınıflandırmak için kullanılabileceğini gösteren bir Japon çalışmaya ait.

Gelecekte, aynı bilgiyi kullanarak rüya kaydeden bir yapay zeka geliştirmek mümkün olabilir.

YAPA ZEKA RÜYAMIZI KAYDEDEBİLİR Mİ?

Dr. Peter Bentley'in makalesinde de belirttiği üzere, bu tür bir yapay zeka geliştirmek için çok sayıda fMRI verisi gerekli olacak. Ancak en azından şimdilik kamuoyuna açıklanmış böyle bir araştırma bulunmuyor.

Yine de farklı araştırmalar için de olsa bu veriler toplanıyor. Araştırmalar, konuşulan kelimeleri dinlerken, metin okurken ve hatta video izlerken bilinçli beyin aktivitesiyle ilgili çalışmaların bir parçası olarak binlerce saatlik fMRI beyin aktivitesini şimdiden kaydetmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN