Mobil uygulama içinde gösterilen reklamlar meğer çok yararlıymış! Herkes şikayet ediyordu, durum öyle değilmiş

Mobil uygulama içinde gösterilen reklamlar meğer çok yararlıymış! Herkes şikayet ediyordu, durum öyle değilmiş

Milyonlarca mobil oyuncunun yüzde 33'ünün yeni markaları uygulama içi reklamlarla keşfettiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Digital Turbine, bağımsız araştırma şirketi GWI işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Okula Dönüş Alışveriş Araştırması' ile öğrenci ve velilerin alışveriş tercihlerini inceleyerek mobilin okula dönüş alışverişindeki önemini bir kez daha ortaya koydu.

UYGULAMA İÇİ REKLAMLAR FAYDALI

Marketing Türkiye'de yer alan habere göre, okula dönüş döneminde mobil oyuncular, mobil oyun oynamayan kitlelere kıyasla markalar için çok daha değerli bir hedef kitle haline geliyor. Okula dönüş sürecinde, mobil oyuncuların yüzde 15'i gördükleri bir reklam sonrasında bir ürün satın alırken bu oran oyun oynamayanlara göre yüzde 6 daha fazla. Ayrıca, mobil oyuncuların yüzde 33'ü yeni markaları uygulama içi reklamlardan öğrendiklerini belirtiyor.

MARKALAR İÇİN GÜÇLÜ BİR ARAÇ

Özellikle ev eşyaları kategorilerinde okula dönüş sürecindeki mobil oyuncuların alışveriş yapma olasılığı, oyun oynamayanlara göre 1,1 kat daha yüksek.

EMEA & LATAM Direktörü/Müdürü Yeşim Öztekin, araştırma hakkında yaptığı değerlendirmede, "Mobil oyuncular, uygulama içi reklamlara daha fazla ilgi gösteriyor ve bu etkileşimlerini satın alma davranışına dönüştürme olasılıkları daha yüksek. Markalar için bu, okula dönüş döneminde satışları artırmak ve marka bilinirliğini derinleştirmek adına mobil platformları güçlü bir araç olarak kullanma fırsatı sunuyor" diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN