Ekonomist Zelyut’tan şok açıklama! Ekim ve Kasım’da yeni düzenleme geliyor: Yeni rakamlara hazır olun

Ekonomist Zelyut’tan şok açıklama! Ekim ve Kasım’da yeni düzenleme geliyor: Yeni rakamlara hazır olun

Ekonomi ile alakalı yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Evren Devrim Zelyut, katıldığı bir canlı yayında önemli konulara değindi. Ünlü isim yeni düzenlemelerin geleceğini ve vatandaşların Ekim ile Kasım aylarında bu düzenlemelerle karşılaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV’deki canlı yayında yaptığı açıklamada, hükümetin Orta Vadeli Programı’na dayanarak ekim ve kasım aylarında kapsamlı bir ek vergi paketinin duyurulmasını beklediğini ifade etti.

p-2.jpg

YENİ VERGİ PAKETİ NELERİ GETİRECEK?

Zelyut, 28 Temmuz 2024’te TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan son vergi paketinin ardından yeni düzenlemelerin ülke ekonomisi üzerinde önemli etkiler yaratabileceğine dikkat çekti. Hükümetin mali durumu düzeltme çabaları çerçevesinde gelecekteki bu değişikliklerin, vatandaşlar üzerinde nasıl bir yük oluşturabileceği merak konusu oldu.

p-1.jpg

Zelyut, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dün bütçe rakamları açıklandı, muazzam vergi açıkları var. Bu açıklar çok büyüdüğü için ekim - kasım gibi çok büyük bir vergi paketinin geleceğini düşünüyorum.

Çünkü ek vergi paketi gelmezse, 2024'te bu açık yüzde 4.9 olmalı Orta Vadeli Program'da, 2025'te de 3.1'e inecek diye yazılmış.

Bu hedefler tutmaz. Tutması için ve devlet mekanizmasının da sürmesi için büyük bir ek vergi paketiyle yüzleşeceğiz ekim-kasım gibi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN