İsrail'in hava saldırılarında ölü sayısı artıyor: Gazze'de sivillerin sığındığı okulu vurdu

İsrail'in hava saldırılarında ölü sayısı artıyor: Gazze'de sivillerin sığındığı okulu vurdu

İsrail'in Gazze'de sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybetti. Batı Şeria'nın Nablus kentinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2'si çocuk 5 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda bir okula düzenlediği saldırıda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail savaş uçaklarının Şatı Mülteci Kampı'ndaki Kefr Kasım Okulu'na saldırı düzenlediğini belirtti.

Basal, yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen hava saldırısında 7 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve yaralananların olduğunu ifade etti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nin verilerine göre,İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırı düzenlediği sığınma merkezi sayısı 182'ye ulaştı.

Ayrıca İsrail ordusu, dün Zeytun Mahallesi'nde binlerce sığınmacının barındığı okula düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. Açıklamada okulun “Hamas’a ait olduğu ve komuta merkezi olarak kullanıldığı” iddiasına yer verildi. İsrail savaş uçaklarının, dün Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş binlerce kişinin sığındığı okulu bombalaması sonucu 13'ü çocuk 6'sı kadın 22 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

BATI ŞERİA'DA 2'Sİ ÇOCUK 5 YARALI

Öte yandan İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ikisi çocuk 5 Filistinli yaralandı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan 5 kişiye ilk müdahalenin yapıldığı belirtildi.
Yaralılar arasında 13 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğun da bulunduğu aktarıldı. Çocuklardan birinin ayağından vurulduğu ve yaralıların tümünün hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail özel kuvvetleri, Nablus kentinin Eski Şehir bölgesine baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında olaylar çıktı. Filistinliler askeri araçlara ve askerlere taş atarken bölgede şiddetli patlama ve silah sesleri duyuldu. İsrail güçleri, Nablus kenti yakınlarındaki Huvvara ve Beyt Furik kontrol noktalarından kente askeri takviye yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN