İran'da kömür madeninde patlama: Ölü ve yaralılar var

İran'da kömür madeninde patlama: Ölü ve yaralılar var

İran'da kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. Faciada ölü sayısı 30'a yükselirken mahsur kalan 22 madenciyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletindeki Tebes kentindeki kömür madeninde dün gece iki blokta metan gazı patlaması meydana geldi.

10088899.jpg

30 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkenin kömür ihtiyacının yüzde 76'sının karşılandığı madende yaşanan patlamada B bloğunda çalışan 47 işçiden 30'u hayatını kaybetti, 17 işçi yaralandı. Mahsur kalan 22 madencinin kurtarılması için ise çalışmalar sürüyor.

10088900.jpg

MAHSUR KALANLARI KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Güney Horasan Valisi Cevad Genaat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Patlama, kömür madenin B ve C bloklarında meydana geldi. İki blokta toplam 69 işçi çalışıyordu. Hali hazırda C blokta yoğun bir gaz birikimi var ve ekiplerimiz bu gazı tahliye etmeye çalışıyor. Gaz tamamen boşaltıldıktan sonra içeride bulunan 22 işçi için kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

10088901.jpg

Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Pezeşkiyan televizyondaki yorumlarında, "Bakanlarla konuştum ve takip etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN