Önce Narin, şimdi de 14 yaşındaki engelli kız! Türkiye bunu da gördü: Sen nasıl annesin?

Önce Narin, şimdi de 14 yaşındaki engelli kız! Türkiye bunu da gördü: Sen nasıl annesin?

Türkiye, son günlerde çocuk cinayetleri ile alakalı yoğun bir gündem yaşıyor. Narin Güran’ın kaybolması ve ardından cesedinin bulunması ülkece büyük bir isyana yol açtı. Üstelik şimdi de 14 yaşındaki engelli bir kızın başına gelenler çocukların güvenliği ile alakalı kafalarda soru işaretlerine yol açtı. İşte detaylar…

Son günlerde ülkemizi derinden sarsan bir olay, gündemdeki yerini koruyor. Eskişehir'de yaşanan olayda, 14 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğu, kendi annesi tarafından Afgan uyruklu bir adama 'satıldı'. Bu korkunç olay, bir kez daha çocuklarımızın güvenliği konusunda ne kadar duyarlı olmamız gerektiğini gözler önüne serdi.

yeni-proje-46.jpg

KIZINA DİNİ NİKAH KIYDI

Bir televizyon programında ortaya çıkan olayda, anne Ayşe Karakaya, kızı P.D.'yi Zahid Cabbar Gassami isimli bir adama 'dini nikah' kıyarak verdiğini itiraf etti. Daha da vahimi, bu kız çocuğunun zihinsel engelli olması ve sadece iki bilezik bir yüzük karşılığında 'satılması'ydı.

Olay, toplumda büyük bir infiale neden oldu. Hem anne hem de kız çocuğuna 'koca' olarak görülen adam, gözaltına alınarak tutuklandı. Üvey baba Serkan Karakaya da başka suçlardan dolayı cezaevinde.

yeni-proje-47.jpg

ÇOCUKLARIMIZ GÜVENDE Mİ?

Bu olay, ülkemizde çocuk istismarı vakalarının ne kadar sık yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan benzer olaylar, çocuklarımızın korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyor.

Narin Güran Olayı: Kısa süre önce kaybolan ve daha sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümü, toplumda büyük bir üzüntü yaratmıştı.

Tekirdağ'da Yaşananlar: Tekirdağ'da iki yaşındaki bir çocuğun sürekli olarak darp edilmesi, çocuk istismarının boyutlarını bir kez daha ortaya koydu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN