Bu kez Suriyeliler değil onlar geliyor! Tam 2 milyon kişi yürüyerek yola çıktı: Türkiye önlem almazsa...

Bu kez Suriyeliler değil onlar geliyor! Tam 2 milyon kişi yürüyerek yola çıktı: Türkiye önlem almazsa...

Türkiye yepyeni bir göç dalgası ile karşı karşıya. Bu defa Suriyeliler değil onlar yola çıktı. Edinilen son bilgiler kapsamında 2 milyon kişinin sınır dışı edileceği bilgileri Türkiye’nin önlemler alması gerektiğini ortaya koydu. İşte detaylar…

İran’ın 2 milyon Afgan göçmeni sınır dışı edeceğini açıklamasının ardından Türkiye, büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalabilir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye'nin bu ciddi göç riskine karşı yeterli hazırlığı yapıp yapmadığını sorgulayarak, hükümeti acilen harekete geçmeye çağırdı. Bakan, İçişleri, Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarına yazılı soru önergeleri göndererek, sınır güvenliği ve göç yönetimi konularında alınan tedbirleri sordu.

yeni-proje-51.jpg

GÖÇ DALGASI KAPIDA

İran’ın Afgan mültecileri sınır dışı etme kararının ardından CHP’li Murat Bakan, Türkiye’nin göç baskısı altında olduğu ve yeni bir Afgan göç dalgasını kaldıracak durumda olmadığını vurguladı. 2021'de yaşanan göç krizine atıfta bulunan Bakan, Türkiye'nin sınır güvenliği ve göçmen yönetimi konusunda acil önlemler alması gerektiğini belirtti.

yeni-proje-52.jpg

TÜRKİYE’NİN GÖÇ YÖNETİMİ İÇİN ALMASI GEREKEN TEDBİRLER

Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya göç dalgası karşısında alınan güvenlik önlemlerini, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a İran’la yapılan diplomatik temasları ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e sınır güvenliği tedbirlerini sordu. Bakan, Türkiye'nin yeni bir göç dalgasına dirençsiz olduğunu vurgulayarak, göç krizinin yönetimi konusunda İran ile iş birliği yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

yeni-proje-53.jpg

Bakan ayrıca, Türkiye'nin bu büyük göç dalgasına karşı sınır güvenliğini nasıl sağlayacağına dair somut adımlar atılması gerektiğini ve yetkililerin gerekli önlemleri bir an önce hayata geçirmesinin önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN