Son dakika!.. Samsunlular, Ordulular, Giresunlular saat 2'den sonra evden çıkmayın! AFAD dahil herkesi uyardı

Son dakika!.. Samsunlular, Ordulular, Giresunlular saat 2'den sonra evden çıkmayın! AFAD dahil herkesi uyardı

Samsunluları, Orduluları ve Giresunluları yakında ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bugün saat 2’den sonra dışarı çıkan pişman olur. AFAD tarafından önemli bir uyarı geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'de yerel kuvvetli yağışlar konusunda önemli bir uyarı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre, özellikle Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde bugün öğleden sonra başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Uyarıya göre, bölgede ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

yeni-proje-55.jpg

TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Meteoroloji, başta açık alanlarda 30 kişiden fazla insanın toplanmamasını ve kapalı alanlarda 300 kişiden fazla insanın toplanması halinde güvenli bir sığınak bulunmasını tavsiye etti. Ayrıca, bölgede bulunan tüm plajların kapatıldığı ve vatandaşların olası afet durumlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu uyarıyı destekledi. Ordu, Giresun ve Samsun Valiliklerine de ilgili uyarılar iletilmiş durumda.

yeni-proje-54.jpg

YAĞIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yağışların bugün saat 14.00'ten itibaren başlaması ve gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olması ve meteorolojik uyarıları yakından takip etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN