CHP'li İnan Akgün Alp'ten taşımalı eğitim yönetmeliğine dava

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, taşımalı eğitim gören 750 bin köy çocuğunu ve ailelerini savunmak amacıyla Danıştay’da dava açtı. Yönetmelikteki bazı hükümlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nde bazı hükümlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açtı. Alp, bu adımın amacının ülke genelinde taşımalı eğitim gören 750 bin köy çocuğunu ve ailelerini savunmak olduğunu belirtti.

CHP'li Alp, Kars’ın Susuz ilçesindeki Ortalar köyünde düzenlenen basın toplantısında, yönetmeliğin yarattığı sorunları köylülerle birlikte dile getirdi. Sorunları sosyal medya hesabında “Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. İmam Hatip Okulları yoksa servis de yok, yemek de yok!” ifadeleriyle özetledi.

yeni-proje-7.jpg

KÖY MUHTARINDAN YAKINMA

Ortalar köyünün muhtarı, köydeki çocuklardan beşinin imam hatip okullarına kaydedilmediği için devlet destekli servis ve yemek hizmetlerinden faydalanamadığını belirtti. Bu çocukların günlük ulaşım ve yemek masraflarını ailelerin kendi imkanlarıyla karşıladığını vurguladı.

Muhtar, “Köylümüz günlük yol ve yemek ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. Durumu hiç iyi olmayanlar var, ya hayvan satıyoruz ya da süt gelirimizle geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

İKİ BAKANLIĞA ÇAĞRI

CHP'li Alp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya da çağrıda bulunarak, “Temel geçim kaynağımız hayvancılık ve bu sorunun çözümü için litre başına 5 liradan az olmamak üzere çiğ süt destek primi ödenmesini talep ediyoruz. Ayrıca köy çocuklarımız için servis ve yemek hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN