Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 22 Eylül hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 22 Eylül hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 22 Eylül Pazar Türkiye geneli hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava durumu tahminlerine göre, 22 Eylül'de Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kıyı Ege ve Trakya'nın bazı bölgeleri dışında, ülkenin birçok kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

h.jpg

YAĞIŞLARIN GÜÇLÜ OLACAK YERLER

Ülkenin birçok bölgesinde etkili olması beklenen yağışların, özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısında yer yer kuvvetli geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney kesimlerinde de kuvvetli yağışların yaşanabileceği belirtiliyor. Meteoroloji, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

HAVA SICAKLIĞINDA DEĞİŞİKLİK

Hava sıcaklıkları, İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bu bağlamda, özellikle yağışlı bölgelerde hava sıcaklıklarının düşmesi, gün içinde daha serin bir atmosfer oluşturacak.

4.jpg

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarlar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esecek. Güney ve doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Rüzgarın hızı, yer yer değişiklik gösterebilir.

hh.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu kesimleri ile Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu bir hava ile birlikte bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Yağışların, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması muhtemel.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN