Yeni salgında tehlike büyüyor! İki ülkede daha kırmızı alarm verildi: Yayılma potansiyeli gün geçtikçe artıyor

Yeni salgında tehlike büyüyor! İki ülkede daha kırmızı alarm verildi: Yayılma potansiyeli gün geçtikçe artıyor

Tüm dünyaya korku salan yeni bir virüs gündemden düşmüyor. Son olarak 2 ülkede daha vakalar bildirilirken yayılma potansiyelinin her geçen gün arttığı açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) en yüksek alarm seviyesi olan uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ettiği maymun çiçeği hastalığı, Afrika’nın dışına taşarak yeni ülkelerde kendini göstermeye başladı. İsveç’teki tespitlerin ardından, Güney Amerika’da Arjantin ve Asya’da Tayland’da da vakalar kaydedildi. Uzmanlar, bu durumu yakından takip ediyor.

yeni-proje-61.jpg

GÜNEY AMERİKA'DA ŞÜPHELİ VAKA!

Arjantin'de bir kargo gemisi, şüpheli bir maymun çiçeği vakası nedeniyle karantinaya alındı. Rosario kenti yakınlarındaki Parana Nehri’nde demirleyen gemide, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanı’na giden bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgelerinde cilt lezyonları tespit edildi. Yetkililer, mürettebatı ayrıştırarak karantinaya aldı ve sadece sağlık personelinin gemiye girişine izin verdi. Arjantin Sağlık Bakanlığı, bu gelişmeler üzerine Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu.

yeni-proje-62.jpg

TAYLAND'DA MPOX VAKASI!

Tayland’da da bir MPOX vakası bildirildi. Yerel medya, hastanın Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden seyahat eden yabancı uyruklu bir kişi olduğunu duyurdu. Sağlık yetkilileri, vakaya ilişkin detayları henüz paylaşmadı, ancak gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

Maymun çiçeği hastalığı, uluslararası sağlık güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ederken, dünya genelindeki sağlık otoriteleri önlemlerini artırma yoluna gidiyor. Her iki ülkedeki gelişmeler, hastalığın yayılma potansiyelini artırdığı için yakından izleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN