Sosyal medya uygulaması X yasaklandı! Herkes o uygulamaya yöneldi: 1 milyonu aşkın kullanıcı...

Sosyal medya uygulaması X yasaklandı! Herkes o uygulamaya yöneldi: 1 milyonu aşkın kullanıcı...

Popüler sosyal medya uygulaması X, o ülkede yasaklandı! X'in boşluğunu doldurmak isteyenler o uygulamaya yöneldi! 1 milyonu aşkın kullanıcı...

Brezilya, geçtiğimiz hafta aldığı kararla X (eski adıyla Twitter) uygulamasını yasaklama kararı alarak sosyal medya dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bu kararın ardından, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen Bluesky platformu, kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesinin ilgisini çekti ve X yasağı sonrası 1 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandı.

Bluesky, Brezilya'daki X yasağının ardından hızla büyüdü. Ağustos ayının sonunda Brezilya, X’in ülkedeki faaliyetlerini tamamen durdurma kararı aldı. Bu kararın arkasında, platformun eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu destekleyen hesapları yeniden etkinleştirmesi yatıyordu. Bu gelişme, ülkedeki kullanıcıları farklı sosyal medya platformlarına yönlendirdi.

Bu süreçte, Bluesky, Brezilya’daki kullanıcıların yeni tercihi haline geldi. Yılın başlarında kullanıma sunulan platform, Twitter gibi büyük sosyal medya devlerinin tekeline karşı alternatif bir çözüm olarak öne çıkmıştı. Brezilya'daki yasak, Bluesky’nin yeniden gündeme gelmesine ve popülerlik kazanmasına olanak sağladı.

DÜNYA GENELİNDE 7.79 MİLYON KULLANICIYA SAHİP

Bluesky, Herkese Açıldıktan Sonra Neredeyse 1 Milyon Yeni Kullanıcı Kazandı! - Tamindir

Bluesky’nin mavi ve beyaz renklerdeki tasarımı, X arayüzüne benzeyen bir yapıya sahip. Her ne kadar Threads ve X gibi dev platformların yanında daha küçük bir kitleye hitap ediyor olsa da, son bir ay içinde kullanıcı sayısını ikiye katlamayı başardı. Dünya genelinde platformun 7.79 milyon kullanıcıya ulaştığı tahmin ediliyor.

Bluesky sözcüsü, Brezilya’daki olayların ardından alternatif arayışında olan kullanıcıları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Platformun, kuruluş ilkeleri doğrultusunda, açık, şeffaf ve insan odaklı bir yapı olarak yoluna devam edeceği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN