Bu çılgın Yapay Zeka ile kendi müziğinizi 1 dakikadan kısa sürede oluşturun... Hiçbir şey bilmenize gerek yok!

Bu çılgın Yapay Zeka ile kendi müziğinizi 1 dakikadan kısa sürede oluşturun... Hiçbir şey bilmenize gerek yok!

Yapay Zekanın dünyayı ele geçirmesinden korkuyorsanız bu haber size göre olmayabilir. Ama müzik dinlemeyi seviyorsanız size göre olabilir. Peki ya bu ikisini birleştirseydik ve ortaya Yapay Zeka ile çok kolay bir şekilde kendi müziğinizi oluşturabileceğiniz bir ortam oluşsaydı, bu size göre olur muydu?

Yapay Zeka gün geçtikçe daha çok güç kazanırken bu teknolojinin artık Canlı Destek, Müşteri Hizmetleri gibi işleri yapması onun için çocuk oyuncağı haline geldi. Yapay Zekanın yeni hedefi yaratıcılık, özellikle de müzik konusunda.

Son dönemlerde iyice popülerleşen, müzik konusunda uzmanlaşmış bu Yapay Zeka, gelecekte herkesin kendi zevkleri üzerine müzikler yapabilmesi için çalışıyor. Suno AI isimli Yapay Zeka, ister müziğinizin sözlerini veya türünü seçerek, isterseniz de tamamen Yapay Zeka tarafından sizin o anki modunuza göre müzikler oluşturabiliyor. Tek yapmanız gereken bir hesap açmak ve böylelikle bu teknolojinin tadını çıkarabilirsiniz.

Paralı versiyonu kullanmazsanız size verilen 50 bedava kredi ile günde 10 şarkı oluşturabilirsiniz.

Sizler için bu Yapay Zekayı denedik ve teknoloji alanında ülkemizin gündeminde olan olaylardan Instagram'ın kapatılması hakkında bu Yapay Zekaya bir şarkı yaptırdık. Tamamen Yapay Zeka kullanmak istediğimiz için önce şarkımızın türüne ve sözlerine ihtiyacımız vardı. Şarkımızın sözlerini ve türünü seçmek için ilk iş ChatGPT'nin kapısını çaldık. Fakat isterseniz siz Suno AI kullanarak da sözlerinizi yazdırabilirsiniz. Burada bizim yakalamak istediğimiz müzik tonunun ve türünün bunlar olduğuna karar verdik: Chill, Storytelling Hip-Hop with Emotional and Dramatic elements

suno-ai-yapay-zeka-muzik-yap.jpg

"BANA BİR ŞARKI YAZ"

Müziğimizin stili hakkındaki bu seçimleri yaptıktan sonra yine ChatGPT'nin yardımıyla, "Bana Instagram'ın Türkiye'de kapatılması hakkında bir şarkı yaz." dedik ve böylelikle hem şarkı sözlerimizi hem de müziğimizin stilini elde etmiş olduk. İsterseniz siz kendi sözlerinizi yazabilir ve müzik türünü de dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eğer ben tüm bunlarla uğraşmak istemiyorum diyorsanız o zaman Suno AI'ın "Explore" yani keşfet bölümüne giderek sizler için rastgele müzikler oluşturmasını sağlayabilir ve Suno AI'ın neler yapabileceği hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Her şeyimiz hazır. Şimdi elimizde olan bilgilerle Suno AI'ın (suno.com) kapısını çaldık ve "Lyrics" kısmına sözlerimizi, "style of music" kısmına da seçtiğimiz türleri yazdık, son olarak da başlık ekledik çünkü başlıksız müzik olmaz.

Suno AI bizlere 2 farklı seçenek sunarak müziğimizi oluşturdu:

Yapay Zeka sayesinde dilediğiniz gibi bir müzik oluşturmak 1 dakikadan az sürüyor. Gelişen teknoloji ve Yapay Zeka hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN