Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman: Çiftçiler oruç tutmasın

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman: Çiftçiler oruç tutmasın

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, yaptığı açıklamada, çiftçilere Ramazan ayında oruç tutmama çağrısında bulundu.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ülkesindeki çiftçilere bir çağrıda bulunarak bu yıl Ramazan ayında oruç tutmamalarını istedi. Cumhurbaşkanı, korona salgını nedeniyle çiftçilerden böyle bir talepte bulunduğunu ifade ederken, dünyanın normale dönmesinin ardından çiftçilerin oruçlarını diledikleri bir zamanda tutabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı İmamali Rahman açıklamasında, "Tarlada çalışan herkesi sağlıkları ve aileleri adına Ramazan ayında oruç tutmamaya çağırıyorum. Daha uygun bir zamana kadar sizleri ibadetlerinizi ertelemeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

9 milyon nüfusa sahip ülke, Uluslararası Para Fonu ve diğer ekonomi kuruluşlarından, küresel durgunluğun ekonomi üzerindeki etkisiyle başa çıkmak için acil yardım istedi. Şarku'l Avsat'ın Independent Arabia kaynaklı haberine göre, ülkede şuana kadar herhangi bir koronavrüs vakası kaydedilmezken, yetkililer her ihtimale karşı ülkeye giriş ve çıkışları kapattı.

Öte yandan Tacikistan'da buğday üretimi ekonomide büyük öneme sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN