Hobi olsun derken bir anda gelir kapıları oldu! O çift 9 yıldır ekiyor 1.5 dönümde yetişiyor: Yağ, su, toz çeşit çeşit satılıyor

Hobi olsun derken bir anda gelir kapıları oldu! O çift 9 yıldır ekiyor 1.5 dönümde yetişiyor: Yağ, su, toz çeşit çeşit satılıyor

Kütahya’da yaşayan Daşgın çiftinin ektiği o ürün, hobi olsun derken bir anda gelir kapıları oldu. 9 yıldır 1.5 dönümde ürünlerini yetiştiren çiftin hasat sonrası elde ettikleri ürünler, yağ, su, toz gibi çeşitler halinde satılıyor…

Kütahya'nın merkezine bağlı Aloğlu köyünde, İsmail ve Emine Daşgın çiftinin hobi amaçlı olarak diktiği lavanta tarlasında hasat dönemi başladı. 9 yıl önce kurulan bu küçük lavanta bahçesi, şimdi gelir kapısı haline geldi.

HOBİDEN GELİRE DÖNÜŞEN LAVANTA BAHÇESİ

İsmail ve Emine Daşgın çifti, 1,5 dönümlük bir araziyi lavanta ekimi için değerlendirdi. Bu süreçte, lavantanın yağı, suyu, sabunu, buketi, tozu ve tohumu gibi çeşitli ürünler üretildi. Üretilen bu ürünler, internet üzerinden satışa sunularak geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.

kutahyada-lavanta-hasadi-1.jpg

"HOBİMİZİ İŞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Emine Bayram Daşgın, lavanta hasadının bu yıl geçen yıllara göre biraz daha düşük olduğunu belirtti. Daşgın, "Eşimle birlikte atalarımızdan miras kalan tarlamıza 9 yıl önce hobi amaçlı lavanta diktik. Şimdi lavantadan elde ettiğimiz tüm ürünleri internet üzerinden satıyoruz," dedi. Çift, lavanta üretimindeki bu başarılarının kendilerine büyük bir mutluluk sağladığını ifade etti.

kutahyada-lavanta-hasadi-2.jpg

BÖLGE EKONOMİSİNE DE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

İsmail Daşgın ise lavanta üretiminin yalnızca bir hobi değil, aynı zamanda ekonomiye katkı sağladığını vurguladı. Daşgın, "Hobimizi işe dönüştürmenin yanı sıra çorak arazileri ekonomiye kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Eşimle birlikte Kütahya ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN