Türkiye’nin en büyüğü Başkentte! Türkiye'nin bitki hafızası: Hafta sonlarının en güzel kaçamağı oluyor

Türkiye’nin en büyüğü Başkentte! Türkiye'nin bitki hafızası: Hafta sonlarının en güzel kaçamağı oluyor

Başkent Ankara güzelliklere doymuyor. Türkiye'nin en büyüğü Başkentte bulunuyor biyolojik çeşitliliğin ana noktası oluyor. Tam 1200 çeşit farklı bitki türü bulunuyor Herkes buraya gitmek için can atıyor. Çocuğunu alan Ankaralılar soluğu burada alıyor.

Ankara'da bulunan Milli Botanik Bahçesi biyolojik çeşitliliği ile herkesin dikkatinde yer alıyor. Türkiye'deki en büyük Botanik Bahçesi olarak biliniyor yaklaşık 1.200 çeşit farklı bitki türü ve çok sayıda dondurulmuş hayvana ev sahipliği yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde bulunan Milli Botanik Bahçesi, 2200 dekar alanı kapsıyor. Avrupa'nın ikinci Türkiye'nin ise en büyük Botanik Bahçesi durumunda yer alan Milli Botanik Bahçesi, ağaç, Çalı ve çiçek türlerinde yüzlerce çeşit bitki canlılığı sunuyor.

DONDURULMUŞ HAYVANLAR YER ALIYOR

Bahçede bitkilerin yanı sıra çok sayıda dondurulmuş hayvanda bulunuyor. Bahçede sulak alan ve sulak vadi gibi bölümler bulunurken 35 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu da başkentlileri bekliyor. Milli bahçe içerisinde nadir ya da endemik bitki türlerinin üretildiği bölümler bulunurken fidanlar, süs bitkileri ya da sebze fidelerinin yetiştirildiği seralar ile birlikte eğitim tesisleri de yer alıyor.

Türkiye Milli Botanik Bahçe – ANKARA - Gecem Led Aydınlatma

Türkiye'deki ilk 'Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi' ve 'Sanat Galerisi' gibi yapıları içerisinde bulunduran Milli Botanik Bahçesi’nde yer alan en önemli bölüm ise 'Milli Herbaryum’ adı verilen binlerce kurutulmuş bitki örneğinin yer aldığı alan olarak görülüyor. Parkta hem bilimsel çalışmalar yürütülüyor hem de veri havuzunda Türkiye'nin bitki hafızası oluşturuluyor. Bahçe bünyesinde bulunan hayvanlar da ziyaretçiler tarafından merak ediliyor.

Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi 1200 çeşit bitki türü var - Başkent - Ankara'nın Gazetesi

1200 ÇEŞİT BİTKİ BULUNUYOR

TAGEM Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Ankara'da yer alan ve Türkiye'nin en büyük Botanik bahçesine yaklaşık 1.200 farklı bitki türü bulunduğunu söyledi. Atalay iki tane göleti bulunan bu parkın pek çok alandan ülkemize getirilen farklı coğrafyaların bitki türlerinden oluştuğunu söyledi. Bu alanda dikilen bitki türlerinin büyütüldüğünü ve koruma altına alındığını ifade eden Atalay, “ Buranın teknolojik altyapıları, 7 tane laboratuvarı, çalışan uzmanları ve müzesiyle birlikte halkımız tarafından gezilmesinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN