Troya’nın kazananı yönetmen Soysal’ın ‘Rahma’ filmi oldu

Troya’nın kazananı yönetmen Soysal’ın ‘Rahma’ filmi oldu

1-4 Eylül tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen ‘Troya Film Platform’ sona erdi. Sinema dünyasını Çanakkale’de buluşturan etkinliğin İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. bölümünde ise kazanan proje yönetmen Faysal Soysal’ın çekimlerine hazırlandığı üçüncü uzun metrajı ‘Rahma’ projesi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile Troya Kültür Sanat ve Araştırma Derneği tarafından bu yıl ilk kez 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Troya Film Platform’ sona erdi.

Sinema dünyasını Çanakkale’de buluşturan etkinliğin İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. bölümünde ise kazanan proje yönetmen Faysal Soysal’ın çekimlerine hazırlandığı üçüncü uzun metrajı ‘Rahma’ projesi oldu.

Ödül töreninde konuşan ve kazanan yapımı açıklayan Troya Film Platform Kurucusu Betül Günay, “Bu hikayeye interaktif deneyim ve imkan sunan tüm destekçilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Törende, ödülü yönetmen Soysal adına projenin Ukrayna’dan ortak yapımcısı Olena Yershova aldı. ‘Rahma’nın yanı sıra, Tayfur Aydın’ın ‘Don’t’, Baran Gündüzalp’in ‘İki Kızgın Adam’, Seren Yel’in ‘İşgal’, Ertan Velimatti Alagöz’ün ‘Love Love’, Aydın Orak’ın ‘Ölü Arının İğnesi’ projelerinin pitchinglerini yaptığı İlyada Kurmaca Film Pitching Lab.’in ana jürisinde Yamaç Okur, Anna Thomsan ve Hugh Mann-Adamson yer aldı.

Türk film endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmayı, ulusal ve uluslararası film endüstrileri arasında ortak yapım iş birliklerini güçlendirmeyi ve sürdürülebilir film yapım alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan platformda, Producers’ Start Up’ta “Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi”, Troya Talks etkinliklerinde söyleşiler ve Agora Meetings’te B2B (Bussines to Bussines) görüşmeler gerçekleştirildi.

BULGARİSTAN’DAN DA ORTAK YAPIM ALMIŞTI

İlk iki uzun metrajı ‘Üç Yol’ ve ‘Ceviz Ağacı’ yurt dışında ve içinde birçok ödüle layık görülen yönetmen Faysal Soysal’ın çekimlerine hazırlandığı yeni projesi ‘Rahma’, Türkiye’de de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı desteğin yanı sıra, TRT12 Punto’da ön alım ödülüne layık görüldü. ‘Rahma’ 9 projenin başvurduğu Bulgaristan Kültür Bakanlığı Film Fonu’nda da en yüksek puanı alarak ortak yapım desteği kazandı. Yönetmen Soysal, Troya Film Platform’da da İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. Ödülünü kazanan ‘Rahma’ filminde, ‘anne sadece doğuran kişi midir, yoksa daha çok bağ kuran mıdır?’ sorusunun cevabını arayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN