Narin soruşturmasında amcayla ilgili flaş gelişme! Uydular devreye girdi

Narin soruşturmasında amcayla ilgili flaş gelişme! Uydular devreye girdi

Türkiye'nin yakından takip ettiği Narin Güran'ın kaybolmasının ardındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. 2 haftayı aşkın süredir devam eden çalışmalarda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tüm gözler Narin'in amcası üzerine kitlenirken bu kez de devreye uydular girdi. İşte Narin Güran soruşturmasındaki son gelişmeler…

HİLAL NAS

Tüm Türkiye'nin dört gözle umutlu bir haber beklediği 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2 haftadır devam eden geniş çaplı aramalar sonucunda gözler Narin'in amcası üzerine kitlendi. Tavşantepe Köyü çevresinde 4 farklı noktada yoğunlaşan aramalara uydularda dahil edildi. İşte Narin Güran soruşturmasındaki son gelişmeler…

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için yürütülen arama çalışmaları iki haftayı aşkın süredir devam ediyor. Geniş bir alanda sürdürülen aramalardan henüz bir sonuç alınamazken, çalışmalar yeni bir aşamaya geçti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre ekipler, şimdiye kadar defalarca taranan bölgede, gözden kaçan bir detay ya da Narin’e ait herhangi bir iz bulabilmek umuduyla yeniden harekete geçti.

UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE 4 FARKLI NOKTADA ARAMA

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen arama çalışmalarında, bölge yeniden baştan sona taranıyor. Aramalar, Tavşantepe köyü çevresindeki dört farklı noktada yoğunlaşıyor ve bu noktalar, uydu görüntüleri üzerinden uzman ekiplerce işaretlendi. İki helikopter, 48 drone ve 2 bin personelle sürdürülen çalışmalarda, toplamda 11 bin metrekarelik alan yeniden taranacak. Uzmanlar, daha önce gözden kaçmış olabilecek her detayı inceleyerek sekizinci kez bölgeyi baştan sona arayacak.

Diyarbakır onu arıyor... Neredesin Narin - Bölge - Güven Gazetesi

MEZARLIKTA ŞÜPHELİ BULGULAR

Arama ekipleri, Tavşantepe Mahallesi mezarlığında Aselsan’ın yeraltı görüntüleme cihazlarını kullanarak eski ve yeni mezarları taradı. Yapılan bu özel aramalarda bazı şüpheli bulgulara rastlandı. Ancak bulguların Narin’e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor ve bu nedenle bulgular incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Narin Güran'ı arama çalışmaları 8. gününde... 1 şüpheli gözaltına alındı: 'Çember çok daraldı' - Sözcü

AMCA SERBEST Mİ KALACAK?

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 60’tan fazla kişinin ifadesi alındı. Şüpheliler arasında bulunan Narin’in amcası S.G., "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla 4 gün önce tutuklandı. Ancak Güran Ailesi, S.G.’nin suçsuz olduğuna inanıyor. Ailenin avukatı Seda Toğrul, Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluluk kararına itiraz ederek, amcanın serbest bırakılmasını talep edecek.

Narin Güran'a ne oldu? Amca Salim Güran neden tutuklandı? Konuşmaları ortaya çıktı! Dikkat çeken detay

Mahkemenin üç gün içinde bu talebe yanıt vermesi beklenirken, hukukçular Narin bulunmadan soruşturmanın sonuçlanamayacağını vurguluyor. Avukat Toğrul, tutuklama kararının, Narin’e ulaşılmadan verilmesinin hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Yetkililer ise tutuklamanın, güçlü şüphe üzerine tedbir amaçlı yapıldığını belirtiyor.

ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, karadan ve havadan geniş bir alanda yürütüldü. 2 bin personel, 48 drone ve 2 helikopterin katıldığı aramalarda 11 bin metrekarelik alan tarandı. Ayrıca, 24 dalgıç ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometrelik su kanalı da araştırıldı. Aramalarda yer altı görüntüleme cihazları kullanılarak, bazı bölgelerde lazer teknolojisi ile detaylı incelemeler yapıldı.

İki gündür haber yok! 8 yaşındaki Narin Güran Drone desteğiyle aranıyor | Türkiye Gazetesi

Çalışmaların bugüne kadar herhangi bir sonuç vermemesi, ekiplere her ihtimali yeniden gözden geçirme zorunluluğunu getirirken, Narin Güran’ın bulunması için yoğun çabalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN