Mert Günok tarihi kurtarışı yıllar önce anlatmış! "Atılan şut sektiği zaman..."

Mert Günok tarihi kurtarışı yıllar önce anlatmış! "Atılan şut sektiği zaman..."

Dün akşam Avusturya maçının son anlarında yaptığı kurtarışla ikonik bir ana imza atan Mert Günok'un, son dakikadaki tarihi kurtarışı yıllar önce anlattığı ortaya çıktı.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, rakibini eleyerek çeyrek finale ulaştı. 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale ulaşan Türkiye'de tecrübeli file bekçisi Mert Günok, son dakikadaki tarihi kurtarışıyla geceye damga vurdu.

İtalyan teknik adam Montella yönetiminde başarılı sonuçlarına bir yenisini daha ekleyen Türkiye'de Mert Günok, dün akşam oynanan Avusturya maçına damga vurdu. Son dakikadaki tarihi kurtarışıyla Türkiye'ye zaferi getiren isim olan tecrübeli eldivenin, bu kurtarışı yıllar önce anlattığı ortaya çıktı.

35 yaşındaki deneyimli file bekçisi, 90+4. dakikada Christoph Baumgartner'ın kafa vuruşunda, yeşil sahalarda ender görülen bir refleksle yerden seken topu çelerek Türkiye'ye zaferi getirdi.

Tecrübeli file bekçisinin 4 yıl önce edebiyatçı Sunay Akın'ın Youtube kanalına konuk olduğu ve 'Yağmurlu havalarda ne hissediyorsun?' sorusuna, "Benim en sevdiğim havalardır aslında yağmurlu havalar. Kuru sahadansa ıslak sahayı her zaman tercih ederim. Çünkü ıslak sahada topun nasıl geleceğini çok rahat bir şekilde tahmin edebiliyorsunuz." yanıtını verdiği ortaya çıktı.

Yağmurlu havalarda pozisyonunu daha iyi ayarlayabildiğini vurgulayan Mert Günok'un "Ona göre kendimi ayarlıyorum. Atılan şut sektiği zaman, kayma hızını hesaplayabiliyorum. Ama kuru sahada, topun dönüş açısına göre o topun yere çarptığında ne tarafa döneceği belli olmuyor. Kuru sahada oyuncunun topun dibine girip attığı pas yere çarptığında kalıyor. Ama ıslak sahada sana doğru geliyor. Kuru sahada topa çıktığın zaman bir anda arada kalabilirsin. Forvet oyuncusu senden daha önce topla buluşabiliyor. Daha önce böyle gol yemişliğim vardır" şeklinde konuştuğu ortaya çıktı.

Tecrübeli eldivenin 4 yıl önceki bu açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine otururken çok sayıda etkileşim aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN