Öğrencilerden yenilikçi proje: Bu eldiven işaret dilini metne çeviriyor

OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, işaret dilini metne çeviren bir eldiven geliştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri Emre Şola, Hüseyin Gazi Karabolat ve Semih Yılmaz, işaret dilini metne çeviren yenilikçi bir eldiven geliştirdi. Öğrenciler, eldiven üzerindeki sensörleri kendi çabalarıyla yaparak önemli bir başarıya imza attı.

9613235.jpg

Eldiven üzerindeki sensörler, büküldükçe direnç değerleri değişen bir malzemeden yapıldı. Kişi işaret yaptığında, sensörler bu hareketleri algılayarak verileri topluyor. Toplanan veriler, işaret dilindeki harf ve kelimelerle eşleşiyor ve mobil uygulama üzerinden görsel çıktı sağlanıyor.

9613234.jpg

'İŞARET DİLİNİ BİLEN VE BİLMEYEN İNSANLARIN İLETİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRDIK'

Projeyi anlatan Emre Şola, "Projemiz işaret dilini kullanan insanların günlük hayatta iletişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır. Kullandığımız sensörler ve üstünde kullandığımız farklı yazılım yöntemleri ile iki eldiveni haberleştirdik ve farklı kelimeleri anlamlandırdık. Bu sayede günlük hayatta işaret dilini bilen insanlar ve bilmeyen insanlar arasında iletişimi kolaylaştırmış olduk" dedi.

9613236.jpg

Proje, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında sergilendi. Öğrencilerin yenilikçi yaklaşımı, hem akademik çevrede hem de potansiyel kullanıcılar arasında büyük ilgi gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN