Sağlıkta şiddet son bulmuyor! Rapor vermeyen doktora kasklı saldırı

Sağlıkta şiddet son bulmuyor! Rapor vermeyen doktora kasklı saldırı

Trabzon'da bir devlet hastanesinin acil servisinde rapor talebi reddedilen bir hasta ve yakını, nöbetçi doktoru motosiklet kaskıyla darbederek diz kapağını kırdı. Polis ekipleri saldırganları gözaltına alırken, doktor ameliyat olacak.

Sağlıkta şiddet bitmiyor. Her gün yurdun her köşesinde hasta yakınları sağlık çalışanlarını darbediyor. Son olay Trabzon'da yaşandı. Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne dün başvuran bir hasta, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Akşam saatlerinde hastaneye rapor almak için yeniden gelen hasta ve yakını, nöbetçi doktor M.Y.'den istirahat raporu talep etti.

Tıbben gerekli görmeyen doktor M.Y.'nin rapor vermemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü ve hasta ile yakını doktor M.Y.'yi darbetti.

KASKLA VURARAK DİZ KAPAĞINI KIRDI

Hasta yakını, doktor M.Y.'ye motosiklet kaskıyla vurarak diz kapağının kırılmasına neden oldu. Olay yerine müdahale eden güvenlik görevlileri ve polis ekipleri, hasta ve hasta yakınını etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Saldırganlar polis ekiplerine teslim edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YARIN AMELİYAT OLACAK

Meslektaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan doktor M.Y., tedavi altına alındı. Doktorun yarın diz kapağından ameliyat olacağı belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: SALDIRGANI KINIYORUM

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, olayla ilgili bir açıklama yaparak saldırganları kınadı ve meslektaşına geçmiş olsun dileklerini iletti. Usta, "Hastanın istediğinin karşılanmaması nedeniyle hekimimizi darbeden ve diz kapağının kırılmasına neden olan kişiyi kınıyorum. Bu tür olayların olmaması için tüm halkımızın birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor, yapılan saldırının takipçisi olacağımızı belirtiyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN