Çekişmeli Türkiye-Çekya maçı tarihe geçti: En çok kart çıkan karşılaşma

Çekişmeli Türkiye-Çekya maçı tarihe geçti: En çok kart çıkan karşılaşma

Son dakikaya kadar yüksek tansiyonda oynanan Türkiye-Çekya karşılaşmasında çıkan 20 kart tarihe geçti. Karşılaşma, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en çok kart çıkan maçı oldu.

EURO 2024 turnuvasının son 16 eşlemeleri öncesi dün grup karşılaşmaları tamamlandı. Kıran kırana geçen Türkiye-Çekya maçı ise hakemin gösterdiği kart sayısıyla tarihe geçti.

Türkiye'nin Çekya karşısında 2-1 galibiyetle ayrıldığı maçta hakem Istvan Kovacs, 20 defa kartını gösterdi. Kartlardan 18'i sarı 2'si ise kırmızı oldu.

1kapak-005.jpg

Türkiye-Çekya karşılaşması 20 kart ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en çok kart gösterilen maçı oldu.

Son olarak rekor, 2016'da Portekiz ile Fransa arasında oynan 10 kartlık karşılaşmadaydı.

İŞTE KARŞILAŞMADA ÇIKAN KARTLAR

Karşılaşmada Türkiye'den Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Samet Akaydin, Mert Müldür, Mert Günok, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan, Uğurcan Çakır sarı kart gören isimler oldu.

1kapak-006.jpg

Çekya'da ise Antonín Barák (2), Tomáš Souček, Ladislav Krejčí, Patrik Schick, Lukáš Červ, Vítězslav Jaroš sarı kart gördü.

1kapak-004.jpg

Barák 2 sarı kart ile Tomáš Chorý ise doğrudan kırmızı kart gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN