7 Temmuz gelmeden stoklar bitecek! İndirim bekleyenlere zam şoku: Uzman isim açıkladı

7 Temmuz gelmeden stoklar bitecek! İndirim bekleyenlere zam şoku: Uzman isim açıkladı

7 Temmuz'a ulaşmadan tüm stokların sonu görünecek. İndirim bekleyenlerin tüm hayali suya düşüyor. Uzman isimden açıklama geldi. İndirim değil zam gelecek. İşte tüm detaylar…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, otomotiv sektörüne yönelik aldığı yeni kararlar ile birlikte herkesi şaşkına çeviriyor. Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin (GSR) uygulama tarihi olarak 7 Temmuz 2024 tarihinden 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendiği duyuruldu. Sıfır araçlarda opsiyonel olarak yer alan çarpışma önleyici, yorgunluk algılama sistemi, acil durum frenleme asistanı, şerit takip sistemi, geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi gibi uygulamaların standart hale getirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin ertelenmesi ile birlikte yönetmeliğe uygun olmayan bazı araçların satışlarının bir süre daha devam edecek aktarıldı. İşte tüm detaylar…

7 TEMMUZ GELMEDEN TÜKENECEK

AA'da yer alan bilgiler doğrultusunda İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, donanımsız olarak bulunan araçlarla ilgili stok durumunun ve ertelemenin piyasa etkileri üzerindeki sonuçları değerlendirdi. Erteleme durumunda yalnızca ulusal tip onayı ile üretilen araçların kapsandığının altını çizen Ertemel, çok satılan araçlarla ilgili indirimlerin sürdüğünü belirterek uygulama başlangıcına kadar stoklardaki benzer araçların tükenebileceği durumuna değindi.

Otomobil firmalarında GSR öncesi kampanya! İşte markaların fiyatları... - Tele1

7 Temmuz'da hayata geçecek olan GSR yönetmeliğine işaret eden Ertemel, bu yönetmeliğin içinde yer alan opsiyonel olan bazı aksesuarların standart hale gelmesi durumunu belirtti. Bu kapsamda geri dönüş kamerası, çarpışma önleyici gibi aksesuarların bu yönetmelik içerisinde yer aldığını dile getiren Ertemel, “Burada önemli bir ayrıntı var, bu erteleme ulusal tip diye tabir ettiğimiz Türkiye'de üretilen yerli araçlarda oldu.Çünkü, AB müktesebatına göre 7 Temmuz'da tüm ülkeler bu GSR yönetmeliğini hayata geçirmek durumunda. Bunun için özellikle belirtmek istiyorum; yerli üretim dediğimiz bazı marka ve modellerde bu erteleme gerçekleşiyor, diğer araçlarda 7 Temmuz'da hayata geçiyor" sözlerini dile getirdi..

YÖNETMELİĞE UYGUN ARAÇLAR GETİRİLDİ

Yurt dışından ithal olarak getirilen araçların birçoğunun yönetmeliğe uygun olduğunu vurgulayan Ertemel, bizim ürettiğimiz bazı araçlarda, marka ve modellerde bu aksesuarların olmadığını vurguladı. Ertemel, o araçlarda ise 31 Ağustos tarihinden itibaren bu aksesuarların uygulanmak zorunda olduğunun altını çizdi.

GSR II uyumsuz araç stoklarının 7 Temmuz'a kadar eritilme süreci başladı: İndirimler tam gaz - Son Dakika Otomotiv Haberleri | Cumhuriyet

Otomotiv fiyatlarının yatay bir seviyede olduğuna dikkat çek Ertemel, yönetmeliğin hayata geçtikten sonra bir fiyat artışı beklentisi olmadığını söyledi. Bu durumun fiyatal yansımalarının 2025'in ilk çeyreğinde olabileceğine dikkat çeken uzman isim, ikinci el Otomotiv'de de fiyatların yatay seviyede ve artmadığını vurguladı. Ertemel, tüketicinin bu durumu fırsata çevirmesinde fayda olduğunu belirtti.

FİYATI ARTMAYAN TEK ÜRÜN

Bayilerde ellerinde olan bu araçlarla ilgili yaklaşık 2 aydır ciddi kampanya var düzenlendiğini vurgulayan Ertemel, bu araçların adedinin her geçen gün azaldığını ve bu araçların tamamen tüketileceğini öngördüğünü belirtti. Ertemel, “Fiyatlarda o anlamda çok fazla düşüş olmaz, gerekli düşüşler şu an yapılmış durumda. Son 6-7 aya baktığımızda fiyatları artmayan tek ürün de herhalde otomotivdir şu anda" ifadelerini kullandı.

Araç Satışında '7 Temmuz' Alarmı! 'Zorunluluk Doğdu' Diyerek Açıkladılar - Medya Rota

Yönetmelik kapsamında yer alan ları işaret eden Ertemel, bunların çok satılan araçlar olduğunu belirterek o araçlarla ilgili 1-2 ay uzatma yapıldığını söyledi. Ertemel bu durumun, Türkiye'de üretilen ve mevcutta olan yedek parça stoğunun eritilmesi ile ilgili olarak önemli bir karar olduğunu da vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN