Simit fiyatları ekmeği solladı! Özellikle öğrencilere kötü haber: O ilde simite zam geldi

Simit fiyatları ekmeği solladı! Özellikle öğrencilere kötü haber: O ilde simite zam geldi

Simitte lüks sınıfına girdi. Öğrencilerin karın doyurmak için başvurduğu pratik lezzet simit fiyatları zamlandı öğrenciler dertlendi. O şehirde simit fiyatları ekmek Fiyatlarını da geride bıraktı. O tarihten itibaren yeni rakamlar geçerli olacak.

İzmir'de yaşayan vatandaşlar simit zammı ile şaşkına döndü. Herkese ucuz yiyecek diye tükettiği simit Temmuz ayından itibaren yeni fiyatıyla tezgahlarda yer alacak. İzmir'de gevrek olarak bilinen ve herkesin severek tükettiği sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti simit fiyatları da ekmek fiyatlarını solladı.

İZMİR'DE SİMİT FİYATLARINA ZAM

İzmir'de vatandaşların severek tükettiği ve gevrek olarak bildiği simit artan maliyetler ile birlikte rakamı artan ürünler arasında adını yazdırdı. İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası, artan maliyetleri işaret ederek gevrek fiyatlarına zam istedi. Gelen talebi değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, 100 gramı 10 TL'den satılan gevrek fiyatının 90 gramını 12,5 TL'den satılmasına karar verdi. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak rakamlar ile birlikte gevrek fiyatları 12 buçuk TL'den tezgahtaki yerini alacak.

İzmir'de simit fiyatının artması kimseyi memnun etmedi - İzmir Haberleri

3 AY ÖNCE BAŞVURDU

Simit fiyatlarının zamlanması için 3 ay önce başvuruda bulunduklarına dile getiren zmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni rakamlar için şu sözleri dile getirdi:

"Bilindiği gibi 'Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte' yapılan değişiklik ile simit fiyatı belirlenirken Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması gerekiyor. İlimiz özelinde olmaksızın, tüm Türkiye'de simit fiyat kaosu mevcut. İstanbul ve Ankara dahil birçok büyük ilde zam geçişi henüz yapılmadı. Sıkıntıların ve süreçlerin uzamasını yönetmeliğin yeni yürürlüğe girmesinden dolayı yaşandığını umuyoruz. Aksi halde bu işi yapan değerli sanatkarlarımız gittikçe azalacak ve Türkiye'nin sokak yemek kültürünün en önemli unsurlarından biri olan simidin sürdürülebilirliği konusunda sıkıntılar yaşanacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN