Tarladan toplayıp bedava dağıttı! Markette 15, tarladan 3 liraya... Alıcı bulmayınca ücretsiz dağıttı

Tarladan toplayıp bedava dağıttı! Markette 15, tarladan 3 liraya... Alıcı bulmayınca ücretsiz dağıttı

Yetiştirdiği ürünlerin hepsini bedava dağıttı! Elini kolunu sallayan tarlaya girdi. Alıcı bulmayınca ücretsiz dağıttı! O ilimizde alıcılı bulamayan çiftçi ürünlerini bedava dağıttı! Markette 15, tarladan 3 liraya...

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi’nde çiftçilik yapan depremzede Mehmet Ali Güler, 350 dönümlük arazisinde yetiştirdiği patatesleri istediği fiyata satamayınca, mahsulünü ücretsiz olarak vatandaşlara bıraktı. Türkiye'nin en verimli topraklarından biri olan Amik Ovası'nda patates hasadı devam ediyor.

MARKET FİYATI 15 TL, TARLADA 5 TL

aw237316-06.jpg

Güler, tarladaki patatesler için kilogram başına 5 TL'yi geçmeyen teklifler aldı. Ancak bu fiyat, işçi yevmiyesini bile karşılamıyordu. Marketlerde patatesin fiyatının 15 TL'ye kadar çıkmasına rağmen, tarlada satılamayan ürünler için yeterli alıcı bulunamadı. Bu durum karşısında Güler, ürünlerini halka bağışlama kararı aldı.

VATANDAŞLAR VE ÇOBANLAR TARLAYA AKIN ETTİ

Mehmet Ali Güler’in patateslerini hayır için dağıtma kararı üzerine, vatandaşlar ve çobanlar tarlaya akın etti. Hem hayvanlarını otlatmak hem de patates toplamak için gelen insanlar, Güler'in cömertliği sayesinde faydalandılar.

"PATATESİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YETİŞTİRDİK"

aw237316-04.jpg

Patateslerini hayır için dağıtan Güler, “Patatesimizi en güzel şekilde yetiştirdik. Son zamanlarda patatesin satış fiyatlarının düşmesi ve satımında sıkıntı yaşadığımız için alıcı bulamadık. Alıcılar, patatesi tarlada 3-5 TL almak istediler. Marketlerde patatesin fiyatı 10-15 TL civarında. Amele işçiliği 600-700 TL arasında para istiyorlar. Ondan dolayı biz de zararın neresinden dönersek kar dedik ve insanlara yardımımız olsun diye halka bağış ettik. Tarımda böyle şeyler oluyor ama biz ilk defa mahsulün tarlada kaldığını gördük ve yaşadık. Patatesin kalitesi ve verimi de çok iyiydi. Patatesin fiyatı bir türlü alıcısını bulamadı ve para etmedi. Biz de bu sene böyle olsun dedik. 350 dönüm patates arazimizi halka bağışladık. Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN