Şahin gibi gören gözlerin sırrı gözlük temizliğinde yatıyor! Peki gözlük camı nasıl temizlenmeli? İşte en etkili yöntem…

Şahin gibi gören gözlerin sırrı gözlük temizliğinde yatıyor! Peki gözlük camı nasıl temizlenmeli? İşte en etkili yöntem…

Gözlük kullanan insanlar için gözlük temizliği büyük önem taşıyor. Gün içinde çeşitli kirleri çeken hatta kolayca çizilen gözlük camını temizlemenin en etkili yolları uzman araştırmalarıyla ortaya çıktı. Peki gözlük camı nasıl temizlenmeli? İşte cevabı…

Gözlükler, görme niteliğini korumak amacıyla kullanılan önemli araçlardır. Fakat zamanla kir, toz ve yağ birikimi camların bulanıklaşmasına hatta çizilmesine yol açıyor. Bu yüzden gözlük camlarının düzenli olarak temizlenmesi, görme konforunu artırırken aynı zamanda gözlüklerin ömrünü de artırır. Peki gözlük camı nasıl temizlenmeli? İşte birkaç uzman görüşü:

Dr. Susan Benner:

"Gözlük camlarını temizlemek için en güvenli ve etkili yöntemlerden biri mikrofiber bez ve ılık su kullanmaktır. Bu yöntem, camlara zarar vermeden kiri ve yağı nazikçe temizler."

Optisyen Ayşe Yılmaz:

"Mikrofiber bezler, gözlük camlarının yüzeyindeki mikro çizikleri önleyecek kadar yumuşaktır. Ayrıca, suyun camlarda leke bırakmasını engeller."

Dr. David Friedman:

"Gözlük camı temizleme spreyleri, inatçı kirleri ve lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Ancak, spreyi doğrudan camlara püskürtmek yerine mikrofiber beze uygulamak önemlidir."

Optisyen Hakan Demir:

"Gözlük camı temizleme spreyi seçerken, alkol veya amonyak içermeyen ürünleri tercih etmeniz gerekir. Bu tür kimyasallar camlara zarar verebilir."

Optisyen Ebru Çelik:

"Az miktarda bulaşık deterjanı ve ılık su karışımı, gözlük camlarındaki yağlı lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Ancak, bu yöntemi çok sık kullanmamak önemlidir, çünkü deterjan camların anti-reflektif kaplamasına zarar verebilir."

gozluk-cami-nasil-temizlenmeli-1.jpg

GÖZLÜK CAMI NASIL TEMİZLENMELİ?

Ellerinizi iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve gözlüklerinizi ılık musluk suyunun altında durulayın. Her gözlük camına az miktarda losyonsuz bulaşık deterjanı dökerek, camları ve çerçeveleri iyice ve nazikçe ovalayın.

Ardından cam ve çerçeveleri iyice durulayın. Gözlüğü nazikçe salladıktan sonra camlardan suyun çoğunu uzaklaştırın. Camlar ile çerçeveyi temiz, lifsiz bir havluyla dikkatlice kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN