Yılda sadece 10 gün ortaya çıkıyor, her yerden ziyaretçi akınına uğruyor! O ilimize yurt dışından bile akın var

Yılda sadece 10 gün ortaya çıkıyor, her yerden ziyaretçi akınına uğruyor! O ilimize yurt dışından bile akın var

Yılda sadece 10 gün ortaya çıkıyor! Bu manzarayı görmek için her yerden ziyaretçi akını yaşanıyor! O ilimize yurt dışından bile akın akın geliyorlar...

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yer alan Karanlık Kanyon, gün batımının eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri büyülüyor. Bu etkileyici doğa olayı, yılın sadece 10 günü görülebiliyor ve dünyanın dört bir yanından turistleri Erzincan'a çekiyor.

HER YIL TEMMUZ AYININ BAŞLARINDA GÖRÜLÜYOR

manzara-erzincan.webp

Karanlık Kanyon'un bu büyüleyici manzarası, Munzur Dağları üzerinde Karasu Nehri'nin oluşturduğu vadide gerçekleşiyor. Her yıl temmuz ayının başlarında, gün batımı saatinde, güneş tam kanyonun ortasından batıyor ve izleyicilere unutulmaz bir görüntü sunuyor.

Turistlerin bu benzersiz manzarayı izleyebilmek için tekne turlarına katıldığını belirten yerel turizmci Güven Gürdal, “Dünyanın birçok ülkesinden turist bu anı görebilmek için buraya geliyorlar. Gelen turistleri teknelerimizle alan derinliğinin olduğu kısma götürüyoruz. Gün batımı saatinde güneş tam Karanlık Kanyon'un ortasından batıyor ve muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN