Saçmalık diyenlerin bile deneyince şok olduğu yöntem! Sirkeli suyla duş almak bakın nelere iyi geliyor?

Saçmalık diyenlerin bile deneyince şok olduğu yöntem! Sirkeli suyla duş almak bakın nelere iyi geliyor?

Saçmalık diyenler bile bunu deneyince şok olacak! Sirkeli suyla duş almak meğer ne kadar faydalıymış! İşte sirkeli suyla duş almanın faydaları...

Evde herkesin elinin altında bulunan sirke, cilt ve saç bakımında sağladığı mucizevi etkilerle dikkat çekiyor. İşte sirkeli suyla duş almanın inanılmaz faydaları:

CİLDİ TEMİZLER VE CANLANDIRIR

The Apple Cider Vinegar Benefits On Your Overall Health

Sirkenin antiseptik ve antibakteriyel özellikleri, cildinizi derinlemesine temizleyerek yüzeydeki bakterileri yok eder. Özellikle yaz aylarında terlediğinizde veya spor sonrası duş aldığınızda cildinizde biriken kir ve bakterilerden kurtulmak için sirkeli su kullanabilirsiniz. Bu doğal temizleyici, cildinizi canlandırarak daha sağlıklı bir görünüm kazandırır.

SAÇLARA DOĞAL PARLAKLIK KAZANDIRIR

Saçlarınızın doğal bir parlaklık kazanmasını istiyorsanız, sirkeli su mükemmel bir çözüm olabilir. Elma sirkesi, saç derinizin pH seviyesini dengeleyerek saçlarınıza ışıltı katar. Duş sırasında son durulama suyunuza sirke ekleyerek saçlarınızı parlatabilirsiniz. Merak etmeyin, durulama işlemi tamamlandığında sirke kokusu tamamen kaybolacaktır.

KAŞINTIYI VE KEPEĞİ GİDERİR

Health Benefits of Apple Cider Vinegar | Health Blog | NurseRegistry

Saç deriniz sık sık kaşınıyor veya kepekleniyorsa, sirkeli suyu mutlaka denemelisiniz. Bir kapak sirkeyi suyla karıştırarak saç derinize nazikçe masaj yapın. Bu işlemi haftada bir kez uyguladığınızda saç derinizin temizlendiğini ve kaşıntının azaldığını fark edeceksiniz.

MANTAR ENFEKSİYONLARINI ÖNLER

Sirke, mantar ve bakterilere karşı savaşan doğal bir antiseptik olduğu için, sirkeli suyla duş almak mantar enfeksiyonlarını ve ciltteki tahrişleri önlemeye yardımcı olabilir. Özellikle ayak mantarından şikayetçiyseniz, ayaklarınızı sirkeli suda bekletmek etkili bir çözüm sunacaktır.

VÜCUT KOKUSUNU NÖTRALİZE EDER

Is All Vinegar Gluten-Free? - gfreedeliciously.com

Bazı durumlarda duş almak veya deodorant kullanmak yeterli olmayabilir. Ter kokusundan şikayetçiyseniz, sirkeli suyu koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz. Bir kapak sirkeyi suyla karıştırarak koltuk altlarınıza dökerek kötü kokuları nötralize edebilirsiniz.

GÜNEŞ YANIKLARINA İYİ GELİR

Güneş yanığından dolayı cildinizde kızarıklık varsa, sirkeli suyla duş almak bu kızarıklığı azaltabilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bu karışımı cildinize uygulayın. Sirkenin cildinizi nasıl rahatlattığını ve kızarıklığı hafiflettiğini hemen fark edeceksiniz.

Sirkeli suyun bu çok yönlü faydaları, onu evde bulundurulması gereken doğal bir bakım ürünü haline getiriyor. Hem cilt hem de saç bakımınızda bu basit ama etkili yöntemi deneyerek doğal güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN